ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Την 3η θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών κρατάει το Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:45:00 μ.μ. |
Την 3η θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών κρατάει το Ναύπλιο
Την 3η θέση προτίμησης της ελληνικής τουριστικής αγοράς κατέκτησε το Ναύπλιο το πρώτο πεντάμηνο του 2018, ενώ στην 8η θέση της ίδιας κατάταξης βρίσκεται η Καλαμάτα και στη 18η η Μονεμβασιά.


Αντιθέτως, κανένας προορισμός της Πελοποννήσου δεν έχει κατακτήσει μια θέση στις πρώτες προτιμήσεις των αλλοδαπών τουριστών, αν και το 2018 συνολικά αναμένεται να αφιχθούν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας πάνω από 160.000 ξένοι επισκέπτες.

Τα παραπάνω στοιχεία του ΣΕΤΕ επιβεβαιώνουν ότι ο προορισμός της Πελοποννήσου παραμένει σχετικά ψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων παραθεριστών, αλλά αν και γίνονται βήματα προόδου, δεν έχει κατακτήσει ανάλογη θέση στην καρδιά των αλλοδαπών.

Σε κάθε περίπτωση είναι αξιοσημείωτη η άνοδος του τουριστικού προορισμού της Καλαμάτας, που ενάμιση χρόνο μετά την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου όχι μόνο μπήκε στην πρώτη 20άδα προτίμησης των Ελλήνων ταξιδιωτών, αλλά κατέκτησε με μεγάλη ευκολία την 8η θέση.

Από την άλλη, το Ναύπλιο παραμένει σταθερά στη 3η θέση των προτιμήσεων, πίσω από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη που για ευνόητους λόγους βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις.

Οσον αφορά τις αφίξεις αλλοδαπών επισκεπτών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας -με βάση τις προγραμματισμένες θέσεις-, τον Ιούλιο αναμένεται να ξεπεράσουν τις 33.000, τον Αύγουστο τις 32.000, το Σεπτέμβριο τις 28.000 και τον Οκτώβριο τις 14.000.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ, το Μάιο στην Πελοπόννησο η μέση τιμή του 5άστερου ξενοδοχείου ήταν 188 ευρώ, του 4άστερου 99 ευρώ, του ξενοδοχείου 3 αστέρων 66 ευρώ και των μικρότερων κατηγοριών 51 ευρώ.

Με πληροφορίες από το eleftheriaonline.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ