ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Οι Ομάδες Γυναικών Άργους και Ναυπλίου συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πυροπαθείς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:05:00 π.μ. |
Οι Ομάδες Γυναικών Άργους και Ναυπλίου συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πυροπαθείς
Εκφράζουμε τη βαθειά μας θλίψη για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στις καταστροφικές πυρκαγιές, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, συμμεριζόμαστε τον πόνο αυτών που βρίσκονται τραυματισμένοι σε νοσοκομεία, όλων αυτών που υποφέρουν απ΄ αυτή τη συμφορά..

Εκφράζουμε συγχρόνως και την αγανάχτησή μας, την οργή μας γι αυτούς που είναι υπεύθυνοι για όλη αυτή την καταστροφή.

Είναι αδιανόητο το 2018 να καίγονται άνθρωποι με τόση ευκολία από πυρκαγιές, να πνίγονται τόσοι άνθρωποι από πλημμύρες και μάλιστα τόσο κοντά στην ΑΘΗΝΑ.

Κάθε χρόνο εκτυλίσσονται τέτοια φαινόμενα, κάθε χρόνο καίγονται χιλιάδες στρέμματα δάσους, γίνονται τεράστιες καταστροφές στο περιβάλλον, κι όμως η πολιτεία δεν παίρνει κανένα μέτρο δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης. Με τις συνεχείς περικοπές έχουν αποψιλωθεί όλες οι υπηρεσίες ακόμα κι η πυροσβεστική που λειτουργεί με λιγοστό προσωπικό και λιγοστά μέσα.

Και μετά την καταστροφή οι ιθύνοντες επικαλούνται τα ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα σαν αιτία.

Ο ένοχος είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, η αναρχία του, το κέρδος των ομίλων που αποτελεί μοναδικό κριτήριο.

Εξάλλου τα «ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα» έχουν σχέση με την αλλαγή του κλίματος που οφείλεται στο κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους.

Στα πλαίσια αυτά δεν μερίμνησε η πολιτεία να προστατεύσει τους πολίτες και το περιβάλλον . Δεν πήρε μέτρα να φτιάξει υποδομές ώστε να μην έχουμε τέτοια έκτασης καταστροφή, τόσο πόνο τόση δυστυχία. Γιατί λοιπόν λυπάται η επίσημη πολιτεία αφού γνώριζε τα προβλήματα και δεν έκανε απολύτως τίποτα;

Αυτό δεν θεωρείται τουλάχιστον υποκρισία;

Τούτη την ώρα εμείς είμαστε δίπλα σ’ όλους αυτούς που υποφέρουν και αγωνιούν, που προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και πονάμε για τους ανθρώπους που χάθηκαν έτσι άδικα. ΄Εμπρακτα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης μαζί με άλλα ταξικά σωματεία στα γραφεία του ΠΑΜΕ στο ΑΡΓΟΣ [ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ] την ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 και 26 ΙΟΥΛΗ 10-12 το πρωί και 6-9 το απόγευμα.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ