ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Βόλτα στο Κρανίδι παρέα με την Αλίκη και τον Δημήτρη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:34:00 π.μ. | |
Βόλτα στο Κρανίδι παρέα με την Αλίκη και τον Δημήτρη
Ιούλιος μήνας στο Κρανίδι ανάμεσα από τα λιοστάσια. Ποιος θα περίμενε πώς κάπου εκεί κρύβονται τόσες αναμνήσεις που αφορούν τη ζωή, τον έρωτα, τα πάθη, αλλά και τον θάνατο των δύο «ιερών τεράτων» του ελληνικού κινηματογράφου.



 Η μνήμη πλανιέται σε εκείνη την Ελλάδα, τα ίχνη της οποίας έχουν σβηστεί. Εκείνο το «χαστούκι», το τραγούδι στα παλιά τα πούλμαν της δεκαετίας του ‘50 με το «νιάου νιάου βρε γατούλα» ή εκείνο το «Μανταλένα». Εκεί στο Κρανίδι, λοιπόν, επανήλθαν οι μνήμες.
Ο Βασίλης Παπαμιχαήλ, πρώτος ξάδελφος του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, μίλησε στην κάμερα του zougla.gr για το θρυλικό ζευγάρι του ελληνικού κινηματογράφου και εκμυστηρεύτηκε περιστατικά που εκτυλίχθηκαν στο παραδοσιακό καφενείο στο Κρανίδι Αργολίδας με πρωταγωνιστές τους αείμνηστους ηθοποιούς.
Ο Βασίλης Παπαμιχαήλ έζησε από πρώτο χέρι όλα τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της Αλίκης και του Δημήτρη και εξομολογήθηκε τι αποκόμισε από το ειδύλλιο και τον γάμο των δύο αγαπημένων ηθοποιών. Αποκαλύπτει πώς πέρα από πρώτος ξάδερφος ήταν και «κολλητός» του Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Τα έζησε όλα. Την πρώτη επαφή, το ειδύλλιο, τον έρωτα, τον γάμο, τους καυγάδες με τις ζήλιες, τα βαφτίσια και βεβαίως την πτώση, το γήρας, την ασθένεια και τον θάνατο. Ήταν τα δύο λαμπερά πρόσωπα της εποχής. Συμβόλιζαν τη δίψα εκείνης της Ελλάδας που επιθυμούσε να αφήσει πίσω της, τις τραγωδίες και να προχωρήσει στο δικό της όνειρο. Αλίμονο. Στη διαδρομή καιροφυλακτούσαν και άλλες τραγωδίες και ακόμη περισσότερα πισωγυρίσματα.

Θυμάται ο Βασίλης Παπαμιχαήλ: «Σε αυτό το μαγαζί στο Κρανίδι που είναι το παλιό καφενείο και πάνω το Ειρηνοδικείο έχουνε διαδραματιστεί πολλές ιστορίες που αφορούν στη ζωή της Αλίκης και του Δημήτρη.
Ως χαρακτήρας ο Δημήτρης ήταν πολύ ήπιος και αγαπούσε πολύ την ιδιαίτερη πατρίδα του. Ο αδελφός της μητέρας του ήταν αγρότης και είχε άλογα. Ο Δημήτρης ως παιδί είχε μανία με τα άλογα και όλη μέρα ασχολιόταν μαζί τους. Με την Αλίκη Βουγιουκλάκη ήρθαν για πρώτη φορά στο Κρανίδι στο ταξίδι του μέλιτος». Θυμάται όμως και τους καυγάδες.
«Η Βουγιουκλάκη ζήλευε τον Δημήτρη. Είχαν καυγάδες και αν έβλεπε καμια άλλη κοπέλα στράβωνε τα μούτρα. Έφτιαξαν μαζί ένα σπίτι στα Καμένα Βούρλα, αλλά το οικόπεδο το πήρε ο Δημήτρης στο όνομα της Βουγιουκλάκη... Όταν χώρισαν μάλωναν γι' αυτό. Του πέταξε τα πράγματα από το παράθυρο… Ήταν δίκαιος ο Δημήτρης, αλλά όταν του "πάταγες τον κάλο" αγρίευε..» αναφέρει μεταξύ άλλων ο ξάδερφος του Δημήτρη Παπαμιχαήλ στο zougla.gr.
Παράλληλα, ο Βασίλης Παπαμιχαήλ αποκαλύπτει πως ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ γεννήθηκε στην Αθήνα και όχι στον Πειραιά, όπως νομίζει ο περισσότερος κόσμος, καθώς και το γεγονός ότι είχε επτά νονούς!

Πηγή:zougla.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ