ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Το Λύκειο Επιδαύρου ανοίγει τις πόρτες του στους κατοίκους του Δήμου Επιδαύρου και όχι μόνο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:00:00 μ.μ. |
Το Λύκειο Επιδαύρου ανοίγει τις πόρτες του στους κατοίκους του Δήμου Επιδαύρου -και όχι μόνο-
Φέτος, για πρώτη φορά το διεθνές θερινό σχολείο αρχαίου δράματος Λύκειο Επιδαύρου που διεξάγεται στο Λυγουριό τον μήνα Ιούλιο ανοίγει τις πόρτες του στους φιλότεχνους και φιλομαθείς κατοίκους του Δήμου Επιδαύρου -και όχι μόνο- και τους καλεί να συμμετάσχουν στη μαθησιακή διαδικασία!

Δέκα κάτοικοι της περιοχής θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε ένα από τα εργαστήρια του διεθνούς σχολείου. Το πρακτικό σεμινάριο με τον Ινδό δάσκαλο Σαντζόι Γκανγκούλι και τη διδάσκουσα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Ναυπλίου, Χριστίνα Ζώνιου, στο οποίο θα συμμετέχουν 15 σπουδαστές του Λυκείου, νέοι ηθοποιοί και τελειόφοιτοι δραματικών σχολών και τμημάτων θεάτρου, θα λειτουργήσει ως ένα εργαστήρι κοινωνικού θεάτρου και ως τόπος συνεύρεσης ηθοποιών και μη ηθοποιών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν την εκδήλωση ενδιαφέροντος μαζί με ένα μικρό βιογραφικό στο lyceumepidaurus@greekfestival.gr με θέμα «Ενδιαφέρον για συμμετοχή στο σεμινάριο Γκανγκούλι-Ζώνιου» μέχρι τις 10 Ιουλίου.
Το Λύκειο Επιδαύρου ανοίγει τις πόρτες του στους κατοίκους του Δήμου Επιδαύρου -και όχι μόνο-
Ο Σαντζόι Γκανγκούλι (Sanjoy Ganguly) ξεκίνησε να εργάζεται στο θέατρο στις αρχές της δεκαετίας του ’80 στην αγροτική περιφέρεια της Βεγγάλης. Η συνάντησή του με τον Αουγκούστο Μπόαλ και η προσωπική του αφιέρωση στην προσπάθεια για τη δημιουργία μιας κοινωνίας με περισσότερη δικαιοσύνη και ισότητα τον οδήγησαν να δημιουργήσει την Τζανά Σανσκρίτι (Jana Sanskriti), μια ανεξάρτητη οργάνωση που στοχεύει στην ενδυνάμωση διαφόρων κοινοτήτων της Ινδίας μέσω του θεάτρου. Μετρώντας περισσότερους από τριάντα ενεργούς θιάσους, η Jana Sanskriti αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη οργάνωση του είδους της στην Ινδία.

Για περισσότερο από τρεις δεκαετίες, η Jana Sanskriti έχει θίξει και εξερευνήσει, πάντα μέσω του θεάτρου, ζητήματα όπως η ενδοοικογενειακή βία, οι γάμοι παιδιών, η διακίνηση (τράφικιν) κοριτσιών, η κακοποίηση των παιδιών, η υγεία μητέρων και παιδιών, η πρωτοβάθμια εκπαίδευση και η περίθαλψη, η απαγόρευση του αλκοόλ κλπ. Όπως είπε ο Αουγκούστο Μπόαλ, «η Jana Sanskriti είναι το μεγαλύτερο και μακροβιότερο εγχείρημα θεατρικού φόρουμ στον κόσμο». Εννέα από τις ομάδες της Δυτικής Βεγγάλης αποτελούνται αποκλειστικά από γυναίκες.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Αντιγόνη ή Όταν το Εγώ γίνεται Εμείς και το Εμείς, Εκείνοι

Κύκλος Β: 18 Ιουλίου – 1 Αυγούστου

Χρησιμοποιώντας θεατρικά παιχνίδια και ασκήσεις ως κοινωνικές μεταφορές, θα δημιουργήσω το θέμα ενός θεατρικού έργου. Οι ερμηνευτές θα κληθούν να γράψουν το έργο αντί να ερμηνεύσουν ένα ήδη γραμμένο. Για να κατανοήσουμε τους χαρακτήρες των προσώπων που θα προκύψουν θα αξιοποιήσουμε θεατρικές τεχνικές. Αφού ολοκληρώσουμε την ιστορία, θα εφαρμόσουμε μερικές τεχνικές δοκιμών. Έπειτα στη δομή του έργου θα ενσωματωθούν στοιχεία κίνησης, μουσικής και άλλα. Θα αξιοποιήσουμε επίσης σκηνικά αντικείμενα (props) διαθέσιμα στον χώρο του εργαστηρίου. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να προσθέσουν αντικείμενα δικής τους επινόησης, ενώ θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τύμπανα και κιθάρες, αν τυχόν έχουν κάποιοι.

Συνδιδασκαλία με τη Χριστίνα Ζώνιου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ