ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

ΚΚΕ Αργολίδας: Μέτρα όπως το «κατά κύριο επάγγελμα αγρότης» επιταχύνουν το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:45:00 μ.μ. | | |
ΚΚΕ Αργολίδας: Μέτρα όπως το «κατά κύριο επάγγελμα αγρότης» επιταχύνουν το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς
Η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΕΕ αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ακολουθούν πιστά μια πολιτική που στόχο έχει να πάρει τη γη από τους μικρούς, τους μεσαίους αγρότες και να τη συγκεντρώσει σε χέρια λίγων, να δημιουργηθούν δηλαδή μεγάλες καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις.

Η φορολογική ελάφρυνση, την οποία ευαγγελίζονται, δεν έχει αντίκρισμα, αν το αφορολόγητο ποσό είναι κάτω από τα τεκμήρια διαβίωσης, τα οποία και διατηρούνται. Μέτρα, όπως το «κατά κύριο επάγγελμα αγρότης», επιταχύνουν το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, τη συγκέντρωση γης, παραγωγής και εμπορίας στις πιο μεγάλες αγροτικές καπιταλιστικές επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχει κανένα συγκεκριμένο μέτρο για τη μείωση του κόστους παραγωγής, όπως αφορολόγητο πετρέλαιο ή μειωμένη τιμή στο ηλεκτρικό ρεύμα. Η κατάργηση σε ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, με αποτέλεσμα την αύξηση των εισφορών και τη μείωση των συντάξεων είναι διακηρυγμένοι στόχοι όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ που υλοποιούσαν, όπως και η σημερινή, τη φιλομονοπωλιακή πολιτική της ΕΕ και την ΚΑΠ. Τα μέτρα που προταθήκαν, όπως η θέσπιση της κάρτας του αγρότη, οι συνεταιριστικές μορφές, είναι μέτρα που επιδιώκονται και εξυπηρετούν το τραπεζικό κεφαλαίο.

Η κυβέρνηση μάλιστα υποσχέθηκε κάποια μέτρα(πχ ακατάσχετο 15.000€ στους τραπεζικούς λογαριασμούς) στους μικρομεσαίους αγρότες, κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων, βεβαίως δεν είναι αιτήματά που μπορούν να ικανοποιήσουν τη μικρομεσαία αγροτιά.

Ακόμα και αυτό το αφορολόγητο που κατέκτησαν με 40ημερα αγωνιστικά μπλόκα του 2016 οι μικρομεσαίοι αγρότες, μειώνεται κάτω από τα 6.000€, ενώ στα παλιά προβλήματα έχουν προστεθεί και νέα.

Το ΚΚΕ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να απορρίψουν τις ψευτοβελτιώσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γιατί είναι σε βάρος τους. Να οργανώσουν την πάλη τους και την κοινή δράση με τα άλλα λαϊκά στρώματα, βαδίζοντας στο δρόμο της διαμόρφωσης της κοινωνικής συμμαχίας, της ρήξης και της ανατροπής, για την κοινωνία που ο μόχθος του αγροτοπαραγωγού δε θα συνθλίβεται από τα μονοπώλια και το κράτος τους.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ