ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Σήμερα τρώμε... Κοτόπουλο με πατάτες σουφλέ, μπεσαμέλ και τυρί (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:51:00 π.μ. |
Σήμερα τρώμε...Κοτόπουλο με πατάτες σουφλέ, μπεσαμέλ και τυρί (βίντεο)
Ένα λαχταριστό πιάτο που θα εντυπωσιάσει εσάς και την οικογένεια σας με την απίστευτη γεύση του. Μια συνταγή για  κοτόπουλο με πατάτες σουφλέ, καλυμμένο με μπεσαμέλ και τυρί. Απλά δοκιμάστε στο οικογενειακό ή και το επίσημο τραπέζι σας.


Δείτε πιο κάτω την εκτέλεση της συνταγής, βήμα βήμα σε βίντεο

Υλικά συνταγής

Για τις πατάτες:

3 μέτριες πατάτες
1 κοφτό κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. κόκκινο πιπέρι
1 κ.γ. θυμάρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το κοτόπουλο:
1 στήθος κοτόπουλου συνολικό βάρος 500 γρ. περίπου, κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά “κέρατο”, ψιλοκομμένη
2 κοφτές κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. πάπρικα (κατά προτίμηση τσίλι)
αλάτι, πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ:

50 γρ. βούτυρο φρέσκο
6 κ.σ. αλεύρι
3 φλ. τσαγιού γάλα
αλάτι πιπέρι
120 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Για τις πατάτες: Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε φέτες. Τις τοποθετείτε σε μέτριο πυρέξ τις πασπαλίζετε με το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι και τις περιχύνετε με το λάδι. Τις ανακατεύετε με τα χέρια σας και μετά τις στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση του ταψιού. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 20 λ περίπου ή μέχρι να πάρουν έλα ελαφρύ ροδοκόκκινο χρώμα. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε στην άκρη χωρίς να σβήσετε το φούρνο.
Για το κοτόπουλο: Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε το κοτόπουλο. Σε μεγάλη φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Ρίχνετε και το σκόρδο και ανακατεύετε για 1/2 λ να βγάλει το άρωμά του.
Στη συνέχεια προσθέτετε τις μπουκίτσες κοτόπουλου ανακατεύετε, ρίχνετε και τις πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνετε το πελτέ ντομάτας, τη πάπρικα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε για 2-3 λ και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. 

Για τη μπεσαμέλ: Βάζετε σε μια κατσαρολίτσα το βούτυρο και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε δυνατά με σύρμα να ενσωματωθούν. Προσθέτετε το γάλα στην αρχή λίγο τη φορά ανακατεύοντας διαρκώς ζωηρά να απορροφηθεί το μείγμα αλευριού-βουτύρου χωρίς να σβολιάσει.

Στη συνέχεια όλο το γάλα μαζί με μια κίνηση και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και την αποσύρετε από τη φωτιά (Σημείωση: Για πιο σφιχτή μπεσαμέλ προσθέστε μόλις χλιαρίνει 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο).
Για τη συναρμολόγηση και το ψήσιμο: Ρίχνετε το μείγμα κοτόπουλου πάνω από τις πατάτες και το στρώνετε ισομερώς σε όλη την επιφάνεια. Από πάνω ρίχνετε τη μπεσαμέλ, ισιώνετε την επιφάνειά της και τη πασπαλίζετε με το τριμμένο τσένταρ. Το ψήνετε στο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 25-30 λ περίπου. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε 10 λ να “σταθεί” και στη συνέχεια σερβίρετε.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ