ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Αιμοδοσία από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας για τους πληγέντες των πυρκαγιών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:31:00 μ.μ. | |
Αιμοδοσία από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας για τους πληγέντες των πυρκαγιών
Εκτός από μεγάλη θλίψη αυτές τις μέρες νιώθουμε και μεγάλη αγανάκτηση για τις αιτίες του άδικου χαμού των ανθρώπων από τις πυρκαγιές στην Αττική. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους και τη συμπαράστασή μας στους τραυματισμένους και τους πληγέντες.

Καλούμε τα μέλη του Σωματείου μας καθώς και κάθε συνάδελφο που μπορεί να ενισχύσει το κύμα αλληλεγγύης που οργανώνεται και να προσφέρει αίμα στις πλησιέστερες νοσοκομειακές υπηρεσίες αιμοδοσίας για τις ανάγκες των τραυματιών (καθημερινά στο Νοσοκομείο Άργους 09:00-13.00, στο Τμήμα Αιμοδοσίας) και υλική υποστήριξη για είδη πρώτης ανάγκης όπως:

• Είδη Φαρμακείου (γάζες, ορούς, παυσίπονα, αλοιφές για εγκαύματα κλπ.)

· Εμφιαλωμένο νερό και Χυμούς

• Τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα κλπ)

• Παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντηλα κλπ)

Τα είδη θα συγκεντρώνονται στα γραφεία του ΠΑΜE στο Άργος (Σιμιτζοπούλου και Τημένους) μέχρι και την Κυριακή 29/07/2018  κατά τις ώρες 10-12 το πρωί και 6-9 το απόγευμα.

Εκτός από τα παραπάνω είναι αναγκαίο να διεκδικήσουμε μαζί με τους πληγέντες και μακροπρόθεσμα μέτρα, πέρα από κάποια προσωρινά και έκτακτα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, που να συμβάλουν στην αποκατάσταση των νοικοκυριών των εργατικών οικογενειών:

· Πλήρης κάλυψη από τον ΟΑΕΔ για εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους λόγω των πυρκαγιών. Άμεση κάλυψη για τους μισθούς τους, την ασφάλισή τους, τα ένσημά τους.

· Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.

· Για τα τραπεζικά δάνεια. Να υπάρξει πλήρης διαγραφή των δανείων των φτωχών εργατικών και λαϊκών οικογενειών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές για την 1η κύρια κατοικία και για την εξοχική κατοικία.

· Πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τις φτωχές εργατικές και λαϊκές οικογένειες που επλήγησαν.

· Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες.

· Χωρίς καμία χρονοτριβή, να υπάρξει ΤΩΡΑ άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση για την υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών και αντιπυρικών έργων με ευθύνη του κράτους, στην Αττική και σε όλη τη χώρα. Έχουν άλλωστε ευθύνη (Κυβέρνηση και οι Δήμοι) για την έλλειψη οργανωμένου σχεδίου διάσωσης των ανθρώπων που χάθηκαν καθώς και μέτρων πυροπροστασίας, δασοπροστασίας για να αντιμετωπιστούν τέτοιες καταστροφές.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ