ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Η πολύχρωμη γοητεία της Καρταχένα στην Κολομβία (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:36:00 π.μ. |
Η πολύχρωμη γοητεία της Καρταχένα στην Κολομβία (βίντεο)
Η παραθαλάσσια πόλη της Κολομβίας συνδυάζει χρωματιστούς τοίχους και... ανθισμένα λουλούδια στην πεζοδρομημένη παλιά πόλη.

Η πολύχρωμη γοητεία της Καρταχένα στην Κολομβία (βίντεο)
Η Καρταχένα είναι η αδιαμφισβήτητη βασίλισσα της ακτής της Καραϊβικής, μια παραμυθένια πόλη με ρομαντισμό, θρύλους και εξαιρετικά διατηρημένη ομορφιά που βρίσκεται μέσα σε ένα εντυπωσιακό 13 χλμ παλιό αποικιακό πέτρινο τοίχο.
Η Παλιά Πόλη της Καρταχένας είναι μια περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO - ένας λαβύρινθος από πλακόστρωτα σοκάκια, μπαλκόνια που καλύπτονται από μπουκαμβίλιες και πολλές εκκλησίες που ρίχνουν τις σκιές τους σε φυλλώδεις πλατείες.
Η Καρταχένα χωρίζεται σε τρεις γειτονιές, το ιστορικό κέντρο με πλατείες και εκκλησίες, το Σαν Ντιέγκο με τα χρωματιστά σπιτάκια και τη Γκετσεμάνι με τα graffiti και τους εναλλακτικούς καλλιτέχνες.
Η πόλη αποτέλεσε έμπνευση για τον νομπελίστα Κολομβιανό συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες ενώ ο πειρατής Μπαρμπαρόσα θέλησε να την καταλάβει και να την κάνει δικιά του.
Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Καστίγιο Σαν Φελίπε, το οχυρό που έχτισαν οι Ισπανοί το 17ο αιώνα και το μακρόβιο δάσος Λα Σιενέγα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ