ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Από το Νοέμβριο αναμένεται τσουνάμι πλειστηριασμών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:24:00 π.μ. |
Από το Νοέμβριο αναμενεται τσουνάμι πλειστηριασμών
Πλήθος πλειστηριασμών ακινήτων σε χαμηλές τιμές αναμένεται το Νοέμβριο με τους επισπεύδοντες να είναι οι τράπεζες, η εφορία, οι δήμοι και τα funds.


Από τον Σεπτέμβριο το σκηνικό στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αλλάζει και πλέον ενεργοποιούνται ταχείες διαδικασίες για επανάληψη των άκαρπων πλειστηριασμών.

Πιο αναλυτικά, εάν ένας πλειστηριασμός κηρυχθεί άγονος, θα γίνεται νέος πλειστηριασμός μέσα σε 40 ημέρες και αν και στον δεύτερο πλειστηριασμό δεν γίνει και πάλι κατακύρωση, τότε το αρμόδιο δικαστήριο, θα δύναται να διατάσει νέο πλειστηριασμό μέσα σε 8 εργάσιμες ημέρες με την ίδια ή κατώτερη τιμή.

Δηλαδή, ένα ακίνητο μπορεί πλέον να βγει για τρίτη φορά σε πλειστηριασμό γρηγορότερα, με τη διαδικασία να διαρκεί 48 ημέρες αντί 70 ημερών και σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι προφανής. Στόχος είναι να βρεθούν ενδιαφερόμενοι αγοραστές για να φύγουν από τα χέρια των τραπεζών και του Δημοσίου τα ακίνητα των κόκκινων δανειοληπτών και οφειλετών.

Μπορεί λοιπόν για τα πρώτα ακίνητα που έβγαλε στο σφυρί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για απλήρωτους φόρους και πρόστιμα να μη βρέθηκε ούτε ένας αγοραστής, αλλά αυτό σίγουρα θα αλλάξει όταν θα χτυπήσει για τρίτη φορά το ηλεκτρονικό σφυρί και θα έχουν πέσει ακόμη χαμηλότερα οι τιμές εκποίησης των ακινήτων.

Δεδομένου ότι το νέο πλαίσιο θα ενεργοποιηθεί το Σεπτέμβριο οι fast track πλειστηριασμοί με τις χαμηλές τιμές εκκίνησης θα γίνουν μέσα στο Νοέμβριο. Υπό αυτή την έννοια θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει πως ο Νοέμβριος θα είναι ο μήνας των πλειστηριασμών.

Θανάσης Κουκάκης
Πηγή: insider.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ