ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Η 1η ΤΟΜΥ Άργους πραγματοποίησε την 1η της δράση για ενήλικο πληθυσμό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:49:00 μ.μ. | |
Η 1η ΤΟΜΥ Άργους πραγματοποίησε την 1η της δράση για ενήλικο πληθυσμό
Την Τρίτη 21/08/2018 η 1η ΤΟΜΥ Άργους, στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης σειράς δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους ενήλικους πολίτες του δήμου Άργους – Μυκηνών, πραγματοποίησε τη δράση με θέμα «Εισαγωγή στην υγιεινή διατροφή». 

Η συγκεκριμένη δράση είναι η πρώτη από μια σειρά είκοσι (20) δράσεων, που αφορούν την υγιεινή διατροφή και θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια των επόμενων τεσσάρων μηνών με συναντήσεις 1 έως 2 φορές την εβδομάδα.
Στην πρώτη αυτή δράση, η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους αποτελούμενη από τη Γενική Ιατρό κ. Σπυράκη, την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Μπόζνου και την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Γιαννακοπούλου, παρουσίασαν με τη μεθοδολογία της εκπαίδευσης ενηλίκων τις κάτωθι θεματικές ενότητες:

- Τι σημαίνει ο όρος διατροφή

- Ποια είναι τα μακροθρεπτικά συστατικά των τροφών

- Ποια είναι τα μικροθρεπτικά συστατικά των τροφών

- Τι είναι η υγιεινή διατροφή

- Τι είναι η ενεργειακή αξία των τροφών

- Ποια είναι η σχέση της διατροφής και της υγείας

- Τι ρόλο παίζει η ψυχολογία στην υγεία

- Τι μπορεί και πρέπει να επιτυγχάνει το άτομο μέσω της υγιεινής διατροφής

- Σε τι συνίσταται η εμπλοκή του ατόμου στην υγιεινή διατροφή του.
Η δράση περιλάμβανε εμπλουτισμένη εισήγηση σχετικά με τη διατροφή και την υγιεινή διατροφή, εργασία των συμμετεχόντων σε ομάδες σχετική με τα συστατικά των τροφών και συζήτηση αναφορικά με τις κοινωνικές διαστάσεις της διατροφής και την ατομική ευθύνη για την επιλογή της υγιεινής διατροφής.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν πολύ θετικά σχόλια για τη δράση και συμπλήρωσαν ότι τέτοιου είδους δράσεις θα πρέπει να επεκταθούν και σε άλλους τομείς της υγείας και της ποιότητας ζωής.
Από την πλευρά τους τα μέλη της ΤΟΜΥ Άργους βεβαίωσαν τους πολίτες ότι οι δράσεις πρόληψης και αγωγής υγείας με θέμα την «ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ» θα επαναλαμβάνονται, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σ’ αυτές. Επιπλέον, νέες δράσεις πρόληψης και αγωγής υγείας με θέματα, όπως η σωματική δραστηριότητα, το αλκοόλ, το κάπνισμα, η υπερλιπιδαιμία, η παχυσαρκία, η αρτηριακή υπέρταση, οι ψυχικές παθήσεις, οι πρώτες βοήθειες και άλλα, θα αρχίσουν να παρέχονται από την 1η ΤΟΜΥ Άργους στο προσεχές μέλλον.

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως το Διευθυντή του Ι.Ε.Κ. Πελοποννήσου του Υπουργείου Τουρισμού κ. Καχριμάνη για την παραχώρηση της αίθουσας, καθώς και τους υπαλλήλους για την αποτελεσματική συμβολή τους.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ
ΣΠΥΡΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΕΑ’ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ