ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Ξεκινούν οι αιτήσεις για την Τουριστική Σχολή στο Άργος (από 27 Αυγούστου – 14 Σεπτεμβρίου 2018)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:54:00 μ.μ. | | |
Ξεκινούν οι αιτήσεις για την Τουριστική Σχολή στο Άργος (από 27 Αυγούστου – 14 Σεπτεμβρίου 2018)
 Τα ΙΕΚ ( Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης/ΣΤΕ) του Υπουργείου Τουρισμού παρέχουν αρχική επαγγελματική κατάρτιση σε απόφοιτους λυκείου η ισότιμου με αυτό σχολείου , σε ειδικότητες της «Ομάδας Προσανατολισμού Επαγγελμάτων Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας», σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον νόμο 4186/2013 «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις» (ΦΕΚ 193/Α). 

Για την χρονιά 2018 2019 στην Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης ΙΕΚ Πελ/σου στο Αργος έχουν εγκριθεί 100 θέσεις καταρτιζομένων στις παρακάτω ειδικότητες: 

 Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία υποδοχής - Υπηρεσία ορόφων – Εμπορευματογνωσία) ( 50 θέσεις σε πρωινή & απογευματινή λειτουργία) και 

 Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας-chef ( 50 θέσεις σε πρωινή & απογευματινή λειτουργία) 

Η φοίτηση στα ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού παρέχεται δωρεάν . 

Οι προϋποθέσεις, η διαδικασία εισαγωγής και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια ορίζονται στην «Προκήρυξη εισαγωγής καταρτισμένων» που έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα: www.mintour.edu.gr 

Η φοίτηση στα Ι.Ε.Κ. είναι υποχρεωτική, διαρκεί πέντε (5) συνολικά εξάμηνα και επιμερίζεται σε τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας έως 1200 ώρες ανά ειδικότητα και σε ένα εξάμηνο αμειβόμενης Πρακτικής Άσκησης συνολικής διάρκειας 960 ωρών. 

Το πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης πραγματοποιείται σε τουριστικές επιχειρήσεις πολυτελείας (Ξενοδοχεία, εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής) Το πρόγραμμα σπουδών οδηγεί σε απόκτηση Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης. 

Οι απόφοιτοι δύνανται να συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης, οι οποίες διεξάγονται από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π) και οδηγούν στην απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής ειδικότητας, επιπέδου 5 (αρ. 25 ν. 4186/2013 (ΦΕΚ 193/Α) 

Οι ενδιαφερόμενοι-νες μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες για τα μαθήματα και την αίτηση εισαγωγής στην γραμματεία της σχολής στο Αργος Δαναού 29, Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο, εργάσιμες ημέρες και ώρες : τηλ 27510 20115 , 20127 

Διευθυντής : Κων/νος Καχριμάνης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ