Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έκανε δωρεά ύψους 1,7 εκατ € στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:57:00 μ.μ. |
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έκανε δωρεά ύψους 1,7 εκατ στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων
Νέα δωρεά προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, αυτή τη φορά ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ, ενέκρινε πρόσφατα το ΔΣ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Προορισμός της δωρεάς είναι η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και σκοπός της η ανακαίνιση υποδομών της Σχολής, αλλά και η παρακολούθηση σεμιναρίων και μεταπτυχιακών σπουδών από Έλληνες αξιωματικούς στις ΗΠΑ.

Η νέα δωρεά του ΙΣΝ εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωφελούς δράσης του και στήριξης της ελληνικής κοινωνίας. Γίνεται σε μια χρονιά που η ιστορική ΣΣΕ γιορτάζει την 190η επέτειο από την ίδρυσή της. Το πρόγραμμα αφορά στη συνεργασία για σεμινάρια και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε συνεργασία με την σπουδαία Αμερικανική Ακαδημία Στρατού (West Point).
Το ΙΣΝ υποστηρίζει το έργο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, με μια νέα δωρεά ύψους €1,7 εκατομμυρίων, για την ολική ανακαίνιση υποδομών σε 5 λόχους καθώς και την παρακολούθηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και μεταπτυχιακών προγραμμάτων από Έλληνες αξιωματικούς και Ευέλπιδες σε συνεργασία με την Αμερικανική Ακαδημία Στρατού (West Point).
Στο πλαίσιο ενημερωτικών συναντήσεων για τον συντονισμό και την αξιολόγηση δωρεών προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Τρίτη 28 Αυγούστου, ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, κύριος Ανδρέας Δρακόπουλος, και εκπρόσωποι του ΙΣΝ, παρακολούθησαν τακτική άσκηση που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού – Διεύθυνση Μηχανικού στο Λουτράκι, παρουσία του αρχηγού του ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή. Το πολυσχιδές πρόγραμμα της άσκησης περιλάμβανε μεταξύ άλλων εκπαίδευση του προσωπικού των Ειδικών Δυνάμεων και της Σχολής Μηχανικού στην έρευνα και διάσωση αναδεικνύοντας το σημαντικό ρόλο των ενόπλων δυνάμεων στην υποστήριξη της κοινωνίας σε έκτακτες ανάγκες.
Ο κύριος Δρακόπουλος δήλωσε σχετικά «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλο το προσωπικό της Διεύθυνσης Μηχανικού για τη διοργάνωση η οποία δείχνει τόσο το πολυεπίπεδο έργο που επιτελεί ο Στρατός καθώς και την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση του προσωπικού. Το κοινωνικό έργο του Στρατού δεν περιορίζεται όμως μόνο στην αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων αλλά στηρίζει ενεργά και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, και έτσι η όποια περαιτέρω αξιοποίηση των υφιστάμενων υπηρεσιών και δυνάμεων του Στρατού και των υπολοίπων Ενόπλων Δυνάμεων μόνο θετικά μπορεί να συνεισφέρει για την ενδυνάμωση της Ελληνικής κοινωνίας και των πολιτών της.»
Η νέα αυτή δωρεά έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης δωρεάς, ύψους δωρεά ύψους €5 εκατομμυρίων, για την υποστήριξη αγοράς εξοπλισμού και εργασιών ανακαίνισης και επέκτασης του Τμήματος Ακτινοθεραπείας του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Η δωρεά του ΙΣΝ καλύπτει μεταξύ άλλων την αγορά και εγκατάσταση 2 νέων υπερσύγχρονων γραμμικών επιταχυντών, οι υπηρεσίες των οποίων θα είναι προσβάσιμες και από το ευρύ κοινό.

Μάθε πώς το ΙΣΝ στηρίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις στο https://b.snf.org/2olblgN.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ