ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Μεγαλειώδεις οι εκδηλώσεις της Ναυτικής Ναυπλιάδας 2018 (βίντεο - πρόγραμμα)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:46:00 μ.μ. | | | | |
Μεγαλειώδεις οι εκδηλώσεις της Ναυτικής Ναυπλιάδας 2018 (βίντεο - πρόγραμμα)
Με εντυπωσιακές εκδηλώσεις ο Δήμος Ναυπλιέων και οι Ναυπλιακοί Σύλλογοι «Παλαμήδης» και «Ναύπλιος» αγκαλιάζουν και φέτος την «Ναυτική Ναυπλιάδα».


Η Ναυπλιάδα είναι η αναβάθμιση της «Ναυτικής Εβδομάδας», όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, «ότι είναι καλό από την περασμένη πορεία του Δήμου το κρατάμε και το αναβαθμίζουμε». Αναφερόμενος στον φετινό εορτασμό ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, υπογράμμισε μεταξύ άλλων το άρτιο πρόγραμμα της Ναυπλιάδας 2018 με την οποία θα αποχαιρετίσουμε το Καλοκαίρι καθώς και την αγαστή συνεργασία του Δήμου Ναυπλιέων με τους πλέον εμβληματικούς συλλόγους του Δήμου, τον προοδευτικό σύλλογο Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» και τον σύλλογο των απανταχού Ναυπλιέων «Ο Ναύπλιος».

Σε αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος προέβει ο πρόεδρος του προοδευτικού συλλόγου Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης», Θεοδόσιος Σπαντιδέας, τονίζοντας ότι «ο πολιτισμός δεν φαίνεται μέσα από λόγια αλλά μέσα από πράξεις», ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου των απανταχού Ναυπλιέων «Ο Ναύπλιος», Κωνσταντίνος Κολόκας, υπογράμμισε την σημαντική υλική και ανθρώπινη βοήθεια του Δήμου Ναυπλιέων στην «Ναυπλιάδα 2018» «χωρίς την οποία η φετινή Ναυπλιάδα θα ήταν αδύνατο να οργανωθεί».

Οι εκδηλώσεις της «Ναυπλιάδας 2018» θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 31 Αυγούστου και 2 Σεπτεμβρίου με εξαίρεση την Έκθεση έργων ζωγραφικής στο Τελωνείο Ναυπλίου και σε επιλεγμένα κτήρια της πόλης που ξεκίνησε χτες και θα διαρκέσει έως τη λήξη των εκδηλώσεων.
Τα δύο τελευταία χρόνια οι εκδηλώσεις της «ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ» καθιερώθηκαν ως θεσμός στην συνείδηση των Ναυπλιέων και των επισκεπτών της πόλης μας.

Όμως, όχι μόνον της πόλης, αφού ακόμα και ο όρος ξεπέρασε τα σύνορα του Ναυπλίου και αντιγράφηκε από τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης.
Η «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2018» θα αποτελέσει ένα ακόμα σημαντικό γεγονός για την πολιτιστική ζωή του Ναυπλίου.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν επίσημα την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 και τα εγκαίνια της «ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ 2018» θα πραγματοποιηθούν στις 20.00΄ το βράδυ στον χώρο του παλαιού Τελωνείου Ναυπλίου, ο οποίος θα είναι και ο κεντρικός χώρος έκθεσης έργων ζωγραφικής συμπολιτών μας καλλιτεχνών.

Στις 21.00΄ το βράδυ της Παρασκευής, μετά τα επίσημα εγκαίνια της «ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ 2018» θα πραγματοποιηθεί στο «Π» του λιμανιού μουσική συναυλία με την Πένυ Ξενάκη και την Μαρία Κανελλοπούλουμε τίτλο «Κάτω απ΄ το φως των τραγουδιών». Οι καλλιτέχνιδες μαζί με δύο χαρισματικούς μουσικούς θα παρουσιάσουν μια παράσταση με τραγούδια από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, δεμένα αριστοτεχνικά και στοχεύοντας την ψυχή μας.
Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 11.30΄ θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του παλαιού Ναυτικού Ομίλου Ναυπλίου αγώνες υδατοσφαίρισης των νεαρών αθλητριών και αθλητών του Ν.Ο.Ν. Κάθε συμμετέχων αθλητής θα λάβει το αναμνηστικό του μετάλλιο για να θυμάται την τιμή που προσέφερε και την τιμή που τού προσέφερε η «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2018».
Το βράδυ του Σαββάτου και ώρα 21.00΄ θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του ΄΄Π΄΄ μουσική συναυλία χορωδιώνυπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Παναγή Μπαρμπάτη. Η συναυλία φέρει τον τίτλο «Η Ελλάδα τραγουδά Μίκη» και θα συμμετάσχουν περίπου 140 χορωδοί από την δημοτική και νεανική χορωδία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου, από την δημοτική χορωδία Επιδαύρου, από το γυναικείο φωνητικό σύνολο «Συμφωνία», από την δημοτική χορωδία San Giacomo Κερκύρας, από την χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης και από την χορωδία Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών. Οι χορωδίες θα πλαισιωθούν από την συμφωνική μαντολινάτα Ελλάδας.
Το βράδυ της Κυριακής 2 Σεπτεμβρίου 2018 θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις της «ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ 2018»στο «Π» του λιμανιού. 

Το πρόγραμμα θα αρχίσει στις 20.00΄ με ομιλίες και ρίψη στεφάνου στην θάλασσα από τον Λιμενάρχη Ναυπλίου, με χορούς από την χορευτική ομάδα των Φίλων του Π.Λ.Ι., με το θεατρικό δρώμενο «Παλαμήδης», με την «βαρκαρόλα» που θα παρουσιάσουν οι ερασιτέχνες αλιείς, με την Κερκυραϊκή χορωδία «San Giacomo»που θα τραγουδήσει από ελλιμενισμένο σκάφος και με την ρίψη πυροτεχνημάτων από το Μπούρτζι.

Παράλληλα με τις κύριες εκδηλώσεις του τριημέρου και στο πλαίσιο της «ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ 2018» θα λειτουργήσει έκθεση έργων ζωγραφικής και γλυπτικής δεκαπέντε Αναπλιωτών καλλιτεχνών με κεντρικό σημείο αναφοράς το κτήριο του παλαιού Τελωνείου Ναυπλίου. Η έκθεση θα ξεκινήσει την Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018 και θα διαρκέσει έως και το τέλος των εκδηλώσεων, την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018.

Προσκαλούνται οι συμπολίτες και οι επισκέπτες της πόλης σε όλες τις εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στο Ναύπλιο, στην θάλασσά μας και στους ανθρώπους που την υπηρετούν.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ