ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Σπύρος Καχριμάνης: Σταματήστε την απάτη με τις επιδοτήσεις

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:01:00 μ.μ. | |
Σπύρος Καχριμάνης: Σταματήστε την απάτη με τις επιδοτήσεις
Για συντήρηση ενός στρεβλού καθεστώτος σε ό,τι αφορά τις αγροτικές επιδοτήσεις κάνει λόγο ο πρόεδρος του Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, Σπύρος Καχριμάνης σχολιάζοντας τον εθνικό φάκελο για τη νέα ΚΑΠ που παρουσίασε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως αναφέρει δηκτικά ο κ. Καχριμάνης, πρακτικά δε θα υπάρχει ενιαία στρεμματική ενίσχυση αλλά «ο καθένας θα παίρνει ανάλογα με το πόσο καλός ή κακός κλέφτης ήταν κατά την περίοδο διαμόρφωσης των ιστορικών δικαιωμάτων».

Αναλυτικά η δήλωση-σχόλιο του κ. Καχριμάνη:

«Με τη Νέα ΚΑΠ, υποτίθεται, ότι όλοι οι παραγωγοί θα απολάμβαναν μια "Ενιαία Στρεμματική Ενίσχυση". Όμως το ΥΠ.Α.Α.&Τ., αποφάσισε να "προστατεύσει", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, τα υψηλά δικαιώματα με δίχτυ ασφαλείας απωλειών έως 30%.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει "Ενιαίας Στρεμματικής Ενίσχυσης", αλλά ο καθένας θα παίρνει ανάλογα με το πόσο καλός ή κακός κλέφτης ήταν κατά την περίοδο διαμόρφωσης των ιστορικών δικαιωμάτων.

Για να αντιληφθούμε τι θα γίνει στην πράξη, αρκεί να αναφέρουμε ότι στα εσπεριδοειδή, υπάρχουν παραγωγοί που απολαμβάνουν 4 ευρώ επιδότηση/στρ. και άλλοι 1.777 ευρώ/στρ!

Διαφορά που αγίζει το 44.500%.

Με τη νέα ρύθμιση, ενώ θεωρητικά η "Ενιαίας Στρεμματικής Ενίσχυσης" θα είναι περί τα 52 ευρώ/στρ, αυτός με τα 1.777 θα πέσει έως 30%, άρα θα εισπράττει 1.244 ευρώ/στρ και αυτός με τα 4 ευρώ, θα απολαμβάνει περί τα 30.

Αυτή θα είναι η "Ενιαία" ενίσχυση, ο ένας 30 και ο άλλος 1200 ευρώ.

Με τον τρόπο που το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης προτείνει να μοιράζονται οι επιδοτήσεις με τη Νέα Κ.Α.Π., συντηρείται η μεγάλη απάτη που έχει συντελεστεί με τις αγροτικές επιδοτήσεις.

Η συνέχιση των αδικιών και η επιβράβευση της απάτης, θα είναι καταστροφική για την Ελληνική κοινωνία.

Μια απάτη διαχρονική, που δημιούργησε το υπουργείο και μια κλίκα διαπλεκόμενων συνεταιριστών και η κυβέρνηση δεν τολμά ή δεν θέλει να αποκαταστήσει, παρά την κρίση μου μαστίζει τη χώρα.

Ας φωνάξουμε όλοι για να σταματήσει αυτή η αδικία.

Σπύρος Καχριμάνης
Πρόεδρος Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας»

Πηγή: agronews.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ