ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Παρέμβαση Ανδριανού στη βουλή για την παραίτησή του Γενικού Συντονιστή Ιατρού εκτάκτων αναγκών της χειρουργικής κλινικής Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:12:00 π.μ. |
Παρέμβαση Ανδριανού στη βουλή για την παραίτησή του Γενικού Συντονιστή Ιατρού εκτάκτων αναγκών της χειρουργικής κλινικής Ναυπλίου
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό με θέμα τα σημαντικά προβλήματα που επισημαίνει στην επιστολή παραίτησής του από το ρόλο του Γενικού Συντονιστή Ιατρού σε σχέδιο εκτάκτων αναγκών, ο Συντονιστής χειρουργικής κλινικής της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που έχω, παραιτήθηκε ο Γενικός Συντονιστής Ιατρός σε σχέδιο εκτάκτων αναγκών που είχε οριστεί (με το υπ’ αριθμό 5642/8-9-2015 έγγραφο της Ν/Μ Ναυπλίου), σε εφαρμογή οδηγιών του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Στο κείμενο της επιστολής παραίτησης, υπογραμμίζεται ότι λόγω της σοβαρότητας του θέματος και της φυσιογνωμίας του νομού (υψηλή επισκεψιμότητα, μαθητικός τουρισμός) στο συνέδριο του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας υπήρξε σχετική διάλεξη και οδηγίες με θέμα τις μαζικές καταστροφές χωρίς όμως να ακολουθήσει περαιτέρω δράση.

Μάλιστα τονίζεται ότι σε επίπεδο νοσηλευτικής μονάδας Ναυπλίου, πέρα από μία άσκηση εκκένωσης του κτηρίου σε ενδεχόμενη φωτιά, δεν έχει εκτελεστεί καμία άλλη δράση, είτε ενημερωτική είτε πρακτική με θέμα έκτακτες ανάγκες- δραστηριότητες για διαχείριση ομαδικών τροχαίων, πνιγμών, φωτιάς και σχέδιο κινητοποίησης προσωπικού.

Τονίζεται τέλος στην σχετική επιστολή ότι η υποστελέχωση της νοσηλευτικής μονάδας Ναυπλίου που έχει συντελεστεί στην τριετία 2015-8 είναι αποτρεπτική ως προς τη χάραξη οποιουδήποτε πλάνου στον συγκεκριμένο τομέα, όπως αυτό ορίζεται από τις οδηγίες του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.

Κατόπιν αυτού και με δεδομένες τις σοβαρές καταγγελίες και την παραίτηση του Γενικού Συντονιστή Ιατρού σε σχέδιο εκτάκτων αναγκών, αλλά και τις τραγικές συνέπειες που είχε η ανυπαρξία συντονισμού σε έκτακτα γεγονότα στην κοινωνία μας, με τραγικά αποτέλεσμα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Τι συγκεκριμένες δράσεις θα αναλάβει για τα διαλαμβανόμενα στην ως άνω επιστολή και με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, δεδομένων των πρόσφατων τραγικών συνεπειών από έκτακτα γεγονότα στην Ελλάδα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ