ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Σήμερα τρώμε...μακαρονάδα με θαλασσινά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:44:00 μ.μ. |
Σήμερα τρώμε...μακαρονάδα με θαλασσινά
Και ναι νηστεύουμε και εμείς.. Και ναι γκρινιάζουμε ότι όλα είναι άνοστα και βαρετά.. Οπότε μετά από πολλές δοκιμές για κάτι νόστιμο καταλαήξαμε στην παρακάτω εύκολη, νηστίσιμη συνταγή για μια υπέροχη μακαρονάδα με θαλασσινά που θα φέρει στο μυαλό σας διακοπές σε νησί!


Τι υλικά θα χρειαστείς για την μακαρονάδα θαλασσινών:

500 γρ. σπαγγέτι Νο 6
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
600 γρ. φρέσκα μύδια με το κέλυφος (300γρ. αν χρησιμοποιήσεις καθαρισμένα)
2 καλαμάρια
300 γρ. γαρίδες
1 σφηνάκι ούζο ή λευκό κρασί
1 κουτί ντομάτα κονκασέ ή 4 φρέσκιες ντομάτες χωρίς τους σπόρους
λίγο μπούκουβο, λίγη πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος

Ξεκινάς ετοιμάζοντας τα θαλασσινά. Τραβάς το μουστάκι από τα μύδια και τα τρίβεις με ένα συρματάκι. Τα πλένεις πολύ καλά και τα αφήνεις να στραγγίσουν. Καθαρίζεις το σώμα από τις γαρίδες, κρατάς όμως το κεφάλι και την ουρίτσα. Βγάζεις το κόκκαλο και το δέρμα από τα καλαμάρια τα ξεπλένεις και τα κόβεις σε λωρίδες.

Βράζεις τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό 6 λεπτά περίπου (να κρατάνε γιατί το μαγείρεμα θα ολοκληρωθεί με τη σάλτσα). Κράτησε ένα ποτήρι από το νερό που έβρασαν

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ή μια πλατιά κατσαρόλα βάζεις το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο και σωτάρεις ελαφρά ίσα να γυαλίσει. Μη το κάψεις, θα καλύψει τη γεύση από τα θαλασσινά.

Πρόσθεσε τα καλαμάρια και τις γαρίδες και μαγείρεψε τα 2-3 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Σβήσε με το ούζο ή το κρασί και περίμενε να εξατμιστούν τελείως τα υγρά.

Τώρα αφαίρεσε τις γαρίδες και το καλαμάρι για να μη παραψηθούν και σκληρήνουν. Στη συνέχεια βάλε τη ντομάτα, το μπούκουβο, τη πάπρικα και τα μύδια, βάλε τη φωτιά στο δυνατό και σκέπασε με το καπάκι για να βοηθήσεις τα μύδια να ανοίξουν.

Κούνησε μια δυο φορές το τηγάνι. Μετά από 5 λεπτά περίπου άνοιξε το καπάκι και πέταξε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει. Ξανά βάλε τις γαρίδες και τα μύδια στο τηγάνι, αλάτι και πιπέρι.

Πρόσθεσε τα μισοβρασμένα μακαρόνια με μισή κούπα από το νερό που έβρασαν, ανακάτεψε ελαφρά και άφησε να βράσουν σε δυνατή φωτιά μέχρι να ρουφήξουν τα υγρά των θαλασσινών και της σάλτσας. Πασπάλισε με ψιλοκομένο μαιδανό και είναι έτοιμα. Σέρβιρε ζεστά

Tip: Για πιο γευστικό και αποτέλεσμα που μυρίζει θάλασσα χρησιμοποίησε φρέσκα μύδια και γαρίδες. Τα μύδια με το κέλυφος και οι μικρές γαρίδες είναι αρκετά οικονομικά μη φοβηθείς το κόστος. Αν δε σου αρέσει κάποιο είδος από τα θαλασσινά αντικατέστησέ το με κάποιο άλλο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ