ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Τρία μεγάλα αρδευτικά έργα σε Αρκαδία, Αργολίδα και Μεσσηνία θα δώσουν ανάσα στους αγρότες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:19:00 μ.μ. |
Τρία μεγάλα αρδευτικά έργα σε Αρκαδία, Αργολίδα και Μεσσηνία δίνουν ανάσα στους αγρότες
Τρία μεγάλα αρδευτικά έργα που θα δώσουν ανάσα στους παραγωγούς ανέλαβε τη δέσμευση της ένταξης στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χαράλαμπος Κασίμης.

Τα έργα αυτά είναι κομβικά για την άρδευση και αφορούν τα έργα των δικτύων της Τάκας,του φιλιατρινού φράγματος και των Φιχτίων. 

Το έργο των δικτύων της λίμνης Τάκα, που βρίσκεται στην Αρκαδία, είχε βαλτώσει για αρκετά χρόνια και είναι γεγονός ότι η ολοκλήρωσή του θα βοηθήσει στη μείωση του κόστους παραγωγής, στον διπλασιασμό της παραγωγής, αλλά και στην προστασία της λίμνης από αυθαίρετες κινήσεις άντλησης νερού, που βλάπτουν σοβαρά το οικοσύστημα.

Σε ό,τι αφορά το έργο των δικτύων των Φιχτίων στην Αργολίδα, θα κλείσει ένα κομμάτι του Αναβάλου που πολλές φορές απασχόλησε τους αγρότες.

Τέλος, σχετικά με το φράγμα των Φιλατρών στη Μεσσηνία, πρόκειται για ένα έργο που μετρά τουλάχιστον 12 χρόνια και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Το έργο έμεινε ημιτελές, καθώς δεν έχει ακόμα δημοπρατηθεί η μελέτη για τα αρδευτικά δίκτυα που θα τροφοδοτήσουν με νερό τα αγροτεμάχια. Σύμφωνα με οδηγία της ΕΕ, ένα έργο πρέπει να ολοκληρωθεί εντός της προθεσμίας, που λήγει το 2020.

Του Γιώργου Αργυρίου
Πηγή: ypaithros.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ