ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Ο Πολωνός Επίσκοπος Σούπρασλ Ανδρέας στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Πέτρο Άργους (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:35:00 μ.μ. | | |
Ο Πολωνός Επίσκοπος Σούπρασλ Ανδρέας στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Πέτρο Άργους (βίντεο)
 Την Κυριακή 5 Αυγούστου 2018 στον Καθεδρικό Ιερό ναό του Αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκταρίου και του θεοφιλεστάτου επισκόπου Σούπρασλ Ανδρέα από την Πολωνία.

Ο επίσκοπος μαζί με Ιερείς και ορθόδοξοι φοιτητές από την Πολωνία φιλοξενούνται στην Αργολίδα από την Μητρόπολη Αργολίδος ,στα πλαίσια του πνευματικού έργου που συντελείται στην μειονοτική ορθόδοξη κοινότητα της χώρας.
 Οι Πολωνοί μένουν στις εγκαταστάσεις του Ιερού προσκυνήματος Ζόγκα στο Ελληνικό Αργολίδος. Κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας οι Πολωνοί φοιτητές έψαλαν στα Πολωνικά.
Κατά την παραμονής τους στην Αργολίδα επισκέφθηκαν διάφορα προσκυνήματα, Μονές και αρχαιολογικούς χώρους.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος εξήρε το έργο που επιτελούν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην Πολωνία και τόνισε πως θα είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στην Αργολίδα.
Από μεριά του ο Πολωνός Επίσκοπος Ανδρέας ,ο οποίος είναι Ελληνομαθής μιας και έχει σπουδάσει στην Ελλάδα ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος για την Αβραμιαία φιλοξενία και προσκάλεσε τον Μητροπολίτη να επισκεφτεί την χώρα του μαζί με τους νέους του κέντρου νεότητας της Μητροπόλεως Αργολίδος.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας (πολωνικά: Polski Autokefaliczny Kościół Prawosławny) αναγνωρίστηκε αυτοκέφαλη το 1924 και διαιρείται σε 6 επαρχίες και 263 ενορίες με κύριο διοικητικό όργανο της Εκκλησίας την Ιερά Σύνοδο των Επισκόπων της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Πολωνίας, προεδρευόμενης υπό του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας Σάββα.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο είχε πάρα πολλές δυσκολίες με το κομμουνιστικό καθεστώς. Μετά το 1991 ξεκίνησε την πρόοδο της κτίζοντας καινούργιους ναούς, μοναστήρια κτλ.
Η Εκκλησία μπορεί να διδάσκει τους νέους στα σχολεία. Μέχρι τότε αυτό ήταν απαγορευμένο καθώς και η κατήχηση που γινόταν σχεδόν παράνομα στις εκκλησίες ή στα σπίτια των ενοριτών.
Σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας έχει περίπου 600.000 πιστούς, 423 ναούς, 11 μοναστήρια και ησυχαστήρια. Μεγάλο ρόλο παίζουν νεανικές αδελφότητες κοντά σε κάθε ενορία υπό την επίβλεψη του ιερέα.Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σούπρασλ Ανδρέας εξελέγη Επίσκοπος και χειροτονήθηκε στο Μπιαλίστοκ στις 27 Σεπτεμβρίου 2017 από τον Μακαρ. Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα και έκτοτε διακονεί ως Βικάριος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Μπιαλίστοκ κ. Ιακώβου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ