ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Κατασκήνωση από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού στο Μπίστι Ερμιόνης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:08:00 μ.μ. | |
Κατασκήνωση από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού στο Μπίστι Ερμιόνης
Από 28 Ιουλίου ως 6 Αυγούστου στο Μπίστι Ερμιόνης κατασκήνωσε η  ομάδα του ΣΕΟ ( Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού) – αδελφό σώμα των προσκόπων-, με 55 άτομα, 39 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 15 -18 ετών και στελέχη που βοηθούν και συντονίζουν, με υπεύθυνο της κατασκήνωσης τον κύριο Ηλία Πριόβολο.

 Σκοπός τους είναι να ευαισθητοποιήσουν και να καλλιεργήσουν σε παιδιά και μεγάλους αξίες που θα κάνουν υπεύθυνους πολίτες.
Η κατασκήνωση έχει αρχίσει την προετοιμασία της πολλούς μήνες πριν γιατί σκοπός τους είναι η αλληλεπίδραση τους με την κοινωνία της Ερμιόνης και η επίδρασή τους στο φυσικό περιβάλλον της Ερμιόνης για βελτίωση και ανάδειξη.

Έχουν χωριστεί σε 5 ομάδες για τις 5 δράσεις που έχουν αποφασίσει να κάνουν και για τις ανάγκες λειτουργίας της κατασκήνωσης –καθαριότητα , μαγείρεμα , σερβίρισμα κλπ.
‘Όπως μου εξήγησε ο κ. Πριόβολος όλα τα μέλη είναι ισότιμα. Από κοινού παίρνονται με τα παιδιά οι αποφάσεις για το τι θα κάνουν και πώς. Η κατασκήνωση είναι αυτοδιαχειριζόμενη και οι 5 ομάδες είναι ανεξάρτητες για τις δράσεις τους δηλαδή μέσα στην ομάδα αποφασίζουν πώς θα δράσουν για να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους.

Οι δράσεις των 5 ομάδων είναι:

1. Επισκευή και βάψιμο στα παγκάκια στο Μπίστι καθώς και επιδαπέδια παιχνίδια στην είσοδο της παιδικής χαράς.

2. Κατασκευή ενός δενδρόσπιτου και δυο κούνιες στο Μπίστι για να παρακινήσουν κι άλλους να κάνουν κατασκήνωση στο Μπίστι και συμμετοχή στην επισκευή στα παγκάκια.

3. Ανάδειξη των αρχαιοτήτων ( καθ’υπόδειξη της κ. Ηρας Φραγκούλη) , με διαμόρφωση διαδρόμων από πέτρες που οδηγούν στα μνημεία καθώς και κατασκευή και τοποθέτηση πυρογραφημένων σε ξύλο επεξηγήσεων του μνημείου.

4. Σε συνεργασία με το μουσείο παιχνιδιών και την κ. Μαρία Τράκη προετοίμασαν και έπαιξαν με τα παιδιά παλιά παιχνίδια την Πέμπτη 2 Αυγούστου και Κουκλοθέατρο στο χώρο της παιδικής χαράς.
5. Η ομάδα αυτή θέλησε να μελετήσει καντάδες και ν’ ασχοληθεί με την ρομαντικότητα της Ερμιόνης. Τελικά κατάφεραν να φωτογραφήσουν τα στενά σοκάκια και τις ομορφιές της Ερμιόνης και να παρουσιάσουν τις φωτογραφίες σε έκθεση που έγινε στο μόλο στα Μαντράκια την Παρασκευή 3 Αυγούστου.
Μέσα στις δράσεις τους ήταν το πέρασμα του Καταφυκιού και διανυκτέρευση στα Παπούλια.
Την Πέμπτη 2 Αυγούστου με τα παιδιά στην παιδική χαρά.

Την Παρασκευή 3 Αυγούστου στο μόλο στα Μαντράκια έγινε και μια παρουσίαση των δράσεων των ομάδων με προβολή, τραγούδια, κουκλοθέατρο και άλλα ενδιαφέροντα δρόμενα.

Το Σάββατο 4 Αυγούστου θα κάνουν «πυρά» στο Σεντόνι αφού πρώτα καθαρίσουν την παραλία σε συνεργασία με τον Φυσιολατρική Ομάδα Ερμιόνης.
Τους ευχαριστούμε για την αγάπη και τη φροντίδα που δείχνουν στο Μπίστι, ευχόμαστε να έχουν δύναμη και να δίνουν, να έχουν πάντα κέφι και να το μεταδίδουν και να πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Για την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης

Κείμενο έρευνα : Αγγελική Μαντζαβίνου
Φωτογραφίες : Ρίνα Λουμουσιώτη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ