ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Ο ατμοσφαιρικός άνθρακας τo 2017 έφθασε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 800.000 ετών!!!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:48:00 μ.μ. |
Ο ατμοσφαιρικός άνθρακας τo 2017 έφθασε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 800.000 ετών!!!
Η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα της Γης έφθασε τα 405 ppm πέρυσι, επίπεδο που δεν παρατηρήθηκε τα τελευταία 800.000 χρόνια, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Ήταν επίσης η πιο καυτή χρονιά που δεν είχε το παγκόσμιο κλίμα καιρού γνωστό ως El Niño, το οποίο οδηγείται από τα θερμότερα από τα συνηθισμένα ύδατα του ωκεανού στον Ειρηνικό Ωκεανό. Συνολικά, το 2017 κατατάσσεται ως το δεύτερο ή το τρίτο θερμότερο έτος, ανάλογα με το μέτρο που χρησιμοποιείται, δεδομένου ότι οι ερευνητές άρχισαν να διατηρούν ισχυρούς δίσκους αποθήκευσης δεδομένων στα μέσα του 1800.

Ακόμη και αν η ανθρωπότητα «σταμάτησε τα αέρια του θερμοκηπίου, η ατμόσφαιρα θα συνεχίσει να ζεσταίνεται για τις επόμενες δύο δεκαετίες έως ίσως και για έναν αιώνα», δήλωσε ο Greg Johnson, ωκεανογράφος στο Pacific Marine Environmental Laboratory του NOAA στο Σιάτλ της Ουάσινγκ.

Το βαρύ έγγραφο περιλαμβάνει στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από 524 επιστήμονες που εργάζονται σε 65 χώρες. Μερικά σημεία:

Οι ατμοσφαιρικές συγκεντρώσεις CO2 - το πρωτογενές αέριο για την θέρμανση του πλανήτη - πέρυσι αυξήθηκαν κατά 2,2 ppm σε σχέση με το 2016. Παρόμοια επίπεδα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τουλάχιστον 800.000 χρόνια, σύμφωνα με την ημερομηνία που λήφθηκε από φυσαλίδες αέρα που παγιδεύτηκαν σε αρχαίους πυρήνες πάγου.

Οι ατμοσφαιρικές συγκεντρώσεις μεθανίου και οξειδίου του αζώτου, τα δυο ισχυρά αέρια θέρμανσης, ήταν τα υψηλότερα στην ιστορία. Τα επίπεδα του μεθανίου αυξήθηκαν το 2017 κατά 6,9 μέρη ανά δισεκατομμύριο (ppb), στα 1849,7 ppb, σε σύγκριση με το 2016. Τα επίπεδα οξειδίου του αζώτου αυξήθηκαν κατά 0,9 ppb, στα 329,8 ppb.

Το περασμένο έτος σηματοδότησε επίσης το τέλος ενός παγκοσμίου επιπέδου λεύκανσης των κοραλλιών που διήρκεσε 3 χρόνια. Η λεύκανση των κοραλλιών εμφανίζεται όταν θερμαίνεται το θαλασσινό νερό, προκαλώντας τα κοράλλια να απελευθερώσουν τα φύκια που ζουν στους ιστούς τους, μετατρέποντας τα στο λευκό κοράλι και μερικές φορές οδηγώντας στο θάνατο τους. Ήταν το μακρύτερο τεκμηριωμένο γεγονός λεύκανσης.

Οι παγκόσμιες βροχοπτώσεις το 2017 ήταν πάνω από το μακροπρόθεσμο μέσο όρο. Η Ρωσία είχε το δεύτερο πιο υγρό έτος μετά το 1900. Μέρη της Βενεζουέλας, της Νιγηρίας και της Ινδίας βίωσαν βαρύτερες από τις συνήθεις βροχοπτώσεις και πλημμύρες.

Οι θερμότερες θερμοκρασίες συνέβαλαν σε εκρήξεις φωτιάς σε όλο τον κόσμο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέστησαν εξαιρετικά μεγάλα φαινόμενα πυρκαγιάς που έκαψε 4 εκατομμύρια στρέμματα και προκάλεσε ζημιές άνω των 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η περιοχή του Αμαζονίου γνώρισε περίπου 272.000 πυρκαγιές.

Ο πάγος της θάλασσας της Αρκτικής άρχισε να λιώνει. Η έκταση του πάγου της θάλασσας ήταν 8% χαμηλότερη από τη μέση έκταση που αναφέρθηκε για το 1981 έως το 2010. Η εαρινή κάλυψη χιονιού στην Αρκτική, ωστόσο, ήταν μεγαλύτερη από το μέσο όρο του 1981 έως το 2010. Το 2017 ήταν επίσης το δεύτερο θερμότερο έτος για την Αρκτική.

Πολλές χώρες ανέφεραν τη δημιουργία ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας, όπως η Αργεντινή, η Ουρουγουάη, η Ισπανία, η Βουλγαρία και το Μεξικό.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ