ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

«Μάνα Εκάβη» στο 5ο Φεστιβάλ Θεάτρου "ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:48:00 μ.μ. | |
 «Μάνα Εκάβη» στο  5ο Φεστιβάλ Θεάτρου "ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ"
Με το εμβληματικό έργο «Μάνα Εκάβη» ολοκληρώνεται το 5ο Φεστιβάλ Θεάτρου "ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ" την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018 στις 9 μ.μ. στον Πολυχώρο ARTίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ (περιφερειακός δρόμος Κρανιδίου-Ερμιόνης)

Ερμηνεύουν: Iωάννα Γκαβάκου (Eκάβη), Νένα Βενετσάνου (Ανδρομάχη-Κασσάνδρα σε ηχογράφηση)

Πληροφορίες-κρατήσεις εισιτηρίων: 697 697 2224. Είσοδος: 10€/ Φοιτητικό-Μαθητικό: 5€


ΜΑΝΑ ΕΚΑΒΗ


Μετάφραση: Κ. Χ. Μύρης
Διασκευή: Εύη Οικονομίδου
Σκηνοθεσία: Μανώλης Ιωνάς
Μουσική: Νένα Βενετσάνου
Σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια: Μανώλης Ιωνάς
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης
Μακιγιάζ: Κωσταντίνα Λαζάρου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαίρη Μαμάκου
Φωτογραφίες: Κατερίνα Κωσταντέλλου
Χειρισμός Κονσόλας: Μαρία Αθουσάκη
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

ΤΟ ΕΡΓΟ

Οι Τρωάδες και η Εκάβη του Ευριπίδη είναι ό,τι πιο πλήρες έχει γραφτεί στο θέατρο για τη μοίρα του ηττημένου στον πόλεμο, την προσπάθειά του να διαχειριστεί τον πόνο του, την απώλεια της ανθρώπινης ζωής και την υπαρξιακή αγωνία του για τη συνέχεια της ζωής και της πολιτιστικής του μνήμης.

Η αρχετυπική Εκάβη εμφανίζεται στις Τρωάδες σαν το πιο επιβαρυμένο θύμα που έχει δει την ολοσχερή κατάρρευση του οίκου της, ενώ στην Εκάβη το θύμα Εκάβη μετατρέπεται σε θύτη που σηκώνει το χέρι της εκδίκησης και γίνεται φονιάς.

Η διασκευή της Μάνας Εκάβης επιλέγει και από τα δύο έργα σκηνές που διαγράφουν τη συγκλονιστική της πορεία. Ο χρόνος και ο τόπος που επιλέχτηκε για την παράσταση είναι κοντά στην ιστορική μας μνήμη. Κάπου στην άνυδρη μεριά της γης, την πλούσια στα έγκατά της, μέσα σε έναν πόλεμο που κλείνει τις μοίρες των ανθρώπων.

Μέσα από το λόγο της Εκάβης μιλά η ηθοποιός με τα πολλά ονόματα, η ηθοποιός του κόσμου. Το μέγεθος του τραγικού λόγου γίνεται όχημα για να σκεφτούμε όχι μόνο τον πόλεμο, αλλά και τον δικό μας προβληματισμό σε θέματα ανθρώπινα. Τα σπουδαιότερα, αυτά του αφανισμού της μνήμης, της πολιτισμικής συνέχειας μετά από καταστροφές, του θανάτου και του υποβιβασμού της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα από πράξεις εκδίκησης.

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ»

Πρόκειται για την κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση στην Ερμιονίδα, που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 και έχει ήδη λειτουργήσει με μεγάλη επιτυχία, έχοντας εξελιχθεί σε θεσμό, με διοργανωτή τον επί 30 χρόνια δραστήριο Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας και συνδιοργανωτές το Δήμο Ερμιονίδας και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας. Την καλλιτεχνική εποπτεία του Φεστιβάλ έχει ο εμπνευστής του, Καθηγητής κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος.

Συγκεντρώνοντας μέσα σε διάστημα ενός μήνα, σε ένα εξαιρετικά διαμορφωμένο υπαίθριο θέατρο, επιλεγμένους μονολόγους του θεατρικού ρεπερτορίου, με την παρουσία μεγάλων ονομάτων του ελληνικού θεάτρου, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να προωθήσει σε ένα διαρκώς διευρυνόμενο κοινό το ποιοτικό θέατρο στην ελληνική περιφέρεια και συγκεκριμένα στην όμορφη και δημοφιλή Ερμιονίδα, στολίδι της Αργολικής γής, συμβάλλοντας στην τόνωση της ήδη έντονης τουριστικής της ανάπτυξης, μέσα από την καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας και την ανάπτυξη του πολιτισμού.

Στη φετινή, 5η διοργάνωση, συμμετείχαν πέντε διακεκριμένοι πρωταγωνιστές: Nικολέττα Βλαβιανού, Κατερίνα Διδασκάλου, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Γεωργία Ζώη, Ιωάννα Γκαβάκου.

Το αρχικό πρόγραμμα περιελάμβανε και τη συμμετοχή της Χρύσας Σπηλιώτη, η οποία χάθηκε στη φονική πυρκαγιά της περασμένης εβδομάδας. Το Δ.Σ. και τα Μέλη του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας εκφράζουν τη βαθύτατη οδύνη τους για τη βαρύτατη απώλεια και αφιερώνουν τη φετινή διοργάνωση στη μνήμη της υπέροχης, αδικοχαμένης ηθοποιού.

Το Φεστιβάλ διεξάγεται στην έδρα του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, τον Πολυχώρο ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ” στον περιφερειακό δρόμο Κρανιδίου-Ερμιόνης.

To 5o Φεστιβάλ Θεάτρου υποστήριξαν χορηγοί από όλη την Αργολίδα. Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας τους ευχαριστεί θερμά για την πολύτιμη συμβολή τους.


Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής: Δημήτρης Ι. Σίδερης, Πρόεδρος του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας

Συντονισμός Καλλιτεχνικών Σχημάτων: Τάσος Μπλάτζιος

Σύμβουλος Επικοινωνίας, Yπεύθυνη για τον Τύπο: Δανάη Σαλεπούλα, τηλ. 6979796194, dsalepou@otenet.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ