Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018

Η εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας στο Μαλαντρένι για την εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας (βίντεο)

Η εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας στο Μαλαντρένι για την εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας (βίντεο)
 Στα πλαίσια του εορτασμού της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στο ορεινό χωριό του Μαλανδρενίου Αργολίδος, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 έγινε η Υποδοχή της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Πορταϊτισσας, το πρώτο πιστό αντίγραφό της μονής των Ιβήρων του Αγίου Όρους όπου φυλασσόταν στο Ιερό Μετόχι της Παναγίας των Ιβήρων στην Κίο της Μικράς Ασίας και μεταφέρθηκε το 1922 στη Νέα Κίο όπου και φυλάσσεται μέχρι σήμερα.

Η υποδοχή έγινε στα προπύλαια του Ιερού Παρεκκλησίου από κλήρο και λαό.  Την ιερά εικόνα υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος μαζί με τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιο.
Ακολούθησε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θηβών Γεωργίου .
Το Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας μοναδικό σε όλη την Αργολίδα , βρίσκεται πάνω σε λόφο κι η θέα είναι πανοραμική .
 Στο τέλος του εσπερινού ο εφημέριος του Ιερού ναού Αγίου Αθανασίου Μαλανδρενίου π. Ευάγγελος Πολυχρονόπουλος ,ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο καθώς και τον Μητροπολίτη Θηβών για την τιμή που έκαναν να παραβρεθούν στο ορεινό χωριό του Μαλανδρενίου , καθώς και τους εφημέριους του Ιερού ναού Θεομάνας Νέας Κίου π. Δημοσθένη και Ηλία Γάτσιο για την μεταφορά της θαυματουργής εικόνας .
Ο Ιερέας π. Ευάγγελος Πολυχρονόπουλος ευχαρίστησε και τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δ.Καμπόσο, για την μεγάλη του προσφορά στο να φτιαχτεί ο δρόμος που οδηγεί στο παρεκκλήσιο της Παναγίας, αλλά και για τον καλλωπισμό του περιβάλλοντος χώρου γύρω από το ναό.
Στον πανηγυρικό εσπερινό έψαλε χορός από την σχολή Βυζαντινής μουσικής της Μητροπόλεως Αργολίδος υπό την διεύθυνση του χοράρχη και πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού ναού του Αγίου Γεωργίου Δημητρίου Καρκαλάτου.
 Στον πανηγυρικό εσπερινό παραβρέθηκαν οι βουλευτές Αργολίδος Γ.Ανδριανός και Γ.Μανιάτης, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ.Καμπόσος ,ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α.Χειβιδόπουλος ,οι αντιδήμαρχοι Δ.Κρίγγος και Ν.Γκαβούνος ,η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου  Ε.Παναγιωτοπούλου ,ο περιφερειακός σύμβουλος Β.Σιδέρης, η πολιτευτής Σόνια Τάνταρου Κρίγγου κα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ