Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το θερινό Πρόγραμμα Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Ναύπλιο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το θερινό Πρόγραμμα Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Ναύπλιο
 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το φετινό Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον το οποίο φιλοξενείται από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και έλαβε χώρα στο Ναύπλιο από τις 19 Ιουλίου έως και τις 16 Αυγούστου 2018. 
 “Οι φοιτητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον είχαν την ευκαιρία μαγειρέψουν για το Γεύμα Αγάπης”

Στο πλαίσιο του Θερινού Προγράμματος με τίτλο “ Greece and Europe - Travelers, Migrants and Tourists” μία ομάδα φοιτητών, με επικεφαλής τους δρ. Τάσο Λαγό και δρ. Νεκταρία Κλαπάκη, πραγματοποίησε εθνογραφική μελέτη στην περιοχή του Ναυπλίου αναφορικά τόσο με τις κοινότητες Ρομά, προσφύγων και άλλων μειονοτήτων, όσο και με τον ελληνικό τουρισμό. 
“Καθαρίζοντας τα σκαλιά του Παλαμηδίου. Πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης των πολιτών” 
Στόχος του ίδιου του προγράμματος δεν είναι μόνο η επαφή των φοιτητών με τις μειονοτικές ομάδες της περιοχής και η υλοποίηση ερευνών αλλά, κυρίως, η παροχή έμπρακτης βοήθειας μέσω διαφόρων δράσεων που θα ενθαρρύνουν τη συνεργασία μεταξύ της τοπικής κοινότητας και των μειονοτήτων δίνοντας έμφαση στην προώθηση του τουρισμού στην πόλη. 
Ο γόνιμος διάλογος με τον Μητροπολίτη αναφορικά τόσο με ζητήματα της τοπικής κοινωνίας όσο και με θέματα που απασχολούν τους νέους, αποτέλεσε εφαλτήριο για επιπλέον συζήτηση  σχετικά με την ανάπτυξη περαιτέρω δράσεων ευαισθητοποίησης και κοινωνικής προσφοράς που αφορούν στην τοπική κοινωνία. 

Στην κατεύθυνση αυτή, κατά την παραμονή τους στο Ναύπλιο, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία αφενός να γνωρίσουν σε βάθος τις ομορφιές της πόλης και αφετέρου να αναλάβουν πρωτοβουλία και να οργανώσουν πλήθος εθελοντικών δράσεων κοινωνικής προσφοράς, καθώς και προτάσεων ανάδειξης του τουρισμού. Επιπλέον, οι φοιτητές δημιούργησαν μια συνολική πρόταση ιδεών ανάδειξης, και δημιουργίας προωθητικού υλικού με σκοπό την ενίσχυση του τουριστικού στοιχείου της πόλης του Ναυπλίου, την οποία και παρέδωσαν στον Δήμαρχο. 
“Εθνογραφική μελέτη- Διεξαγωγή Συνεντεύξεων”.

Από τη θέση αυτή, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμο Ναυπλίου για την άμεση ανταπόκριση και την αρωγή του στις δράσεις που οργανώθηκαν από τους φοιτητές και πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους όσοι συνέβαλαν καταλυτικά στην επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.

Η Ομάδα Τοπικών Συντονιστών

Αναστάσιος Καραμέρος
Αντωνία-Νεφέλη Καραλέκα
Ζαχαρένια Τσαλίκη
Κατερίνα Χατζησάββα
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ