ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Οι ωκεανοί "εκρήγνυνται" - Μεγάλη ανησυχία για πρωτοφανή κυκλωνική δραστηριότητα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:20:00 μ.μ. | |
Οι ωκεανοί εκρήγνυνται - Μεγάλη ανησυχία για πρωτοφανή κυκλωνική δραστηριότητα (βίντεο)
Οι περισσότεροι έχουμε ακούσει για τον τυφώνα Florence που περιτριγυρίζει και σαρώνει στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Αρχικά φαινόταν ιδιαίτερα καταστροφικός αλλά στην συνέχεια η έντασή του υποβαθμίστηκε. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτός που οργώνει τις θάλασσες. Ενώ υπάρχει μία μεγάλη διαταραχή στους ωκεανούς.


Σύμφωνα με άρθρο του sputniknews.com με τίτλο: «»Στα 35 χρόνια της σταδιοδρομίας μου δεν έχω δει ποτέ τόσο μεγάλη δραστηριότητα»: οι ωκεανοί εκρήγνυνται» μαθαίνουμε πως στον Ατλαντικό, ο τυφώνας Florence δεν είναι ο μόνος, καθώς αναπτύσσονται και άλλοι, ενώ στον Ειρηνικό υπάρχει επίσης μια σημαντική κυκλωνική δραστηριότητα.

Στο βόρειο ημισφαίριο εμφανίστηκαν πέντε καταιγίδες αυτή την εβδομάδα, μεταξύ των οποίων είναι και ο επικίνδυνος τυφώνας Florence.

Ο μετεωρολόγος Tim Heller έγραψε στο Twitter ότι «Κατά τη διάρκεια 35 ετών πρόβλεψης του καιρού στην τηλεόραση, δεν έχω δει ΠΟΤΕ τόσο μεγάλη δραστηριότητα στις τροπικές περιοχές ταυτόχρονα».

Σύμφωνα με την The Washington Post , οι ωκεανοί «εκρήγνυται με κυκλωνική δραστηριότητα» και την ταυτόχρονη δημιουργία πολλών καταιγίδων στον Ατλαντικό λόγω της απότομης ευθυγράμμισης των δύο παραγόντων που τις ευνοούν: την ενέργεια και τον άνεμο. Ισχυροί άνεμοι στην ατμόσφαιρα μπορεί να εμποδίσουν την ανάπτυξη των καταιγίδων σε χαμηλότερα υψόμετρα και επί του παρόντος καταγράφονται μέτριοι ατμοσφαιρική άνεμοι στην περιοχή. Επιπλέον, η διάτμηση του ανέμου έχει φτάσει στο εποχιακό χαμηλό της, προκαλώντας τυχόν τροπικές διαταραχές να γίνουν θύελλες.

Όπως βλέπετε και εσείς στην φωτογραφία που καταθέτει ο μετεωρολόγος Tim Heller, υπάρχει μία πολύ παράξενη ευθυγράμμιση αυτών των τυφώνων.

Κάποιοι συνωμοσιογράφοι υποστηρίζουν αυτά τα φαινόμενα δεν είναι φυσιολογικά, αλλά πρόκειται για τεχνητά δημιουργήματα. Κάποιοι ελέγχουν τον καιρό. Αν είναι έτσι, πρόκειται για επίδειξη δύναμης ή τους ξέφυγε η κατάσταση;

Φυσικά οι επίσημες αρχές και οι σκεπτικιστές απορρίπτουν την εκδοχή ελέγχου του καιρού. Είναι, λοιπόν, άραγε φυσιολογικά όλα αυτά; Απλά, θέσαμε και τις δύο κύριες αντικρουόμενες απόψεις στην διάθεσή σας για να κρίνετε

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για περισσότερες λεπτομέρειες:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ