ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Σύντομες ειδήσεις από την Πελοπόννησο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:56:00 μ.μ. |
Σύντομες ειδήσεις από την Πελοπόννησο
Στην 70η έκθεση που θα γίνει στην Παιανία από αύριο έως την Κυριακή θα λάβει μέρος η σχολή Αργυροχρυσοχοΐας της Στεμνίτσας Αρκαδίας με κοσμήματα μαθητών και αποφοίτων της σχολής.

-Υπο κατάληψη τελεί το σχολικό συγκρότημα ΕΠΑΛ-ΔΙΕΚ-ΕΚ-Εσπερινό ΕΠΑΛ στη Σπάρτη από τη Δευτέρα και συνεχίζεται και σήμερα.

-Η Νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας οργανώνει εκδήλωση με θέμα <> την Παρασκευή στις 8 το βράδυ στη Δάφνη Γορτυνίας.

-Τετραήμερες εκδηλώσεις προς τιμή του μεγάλου Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή. Το πρόγραμμα βασίζεται στην έκθεση της Βουλής για τον Κυβερνήτη η οποία παρουσιάζεται σε ψηφιοποιημένη προσαρμοσμένη έκδοση στο Βουλευτικό με τίτλο- Ιωάννης Καποδίστριας διαδρομές στην Ιστορία του.

-Η Ιστορία της Σπάρτης αποτελεί πόλο έλξης καθημερινά για τουρίστες από κάθε γωνιά της Γης που φθάνουν στην πόλη για να φωτογραφηθούν δίπλα στο άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα. Επτά Άγγλοι τουρίστες ντυμένοι με ενδυμασία αρχαίων Σπαρτιατών πολεμιστών επισκέφθηκαν το άγαλμα του Λεωνίδα ,το κενοτάφιο και άλλα σημεία της πόλης.

-Η Εφορία Αρχαιοτήτων Σπάρτης συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών ημερών πολιτιστικής κληρονομιάς από 28 έως 30 Σεπτεμβρίου. Το θέμα και φέτος είναι πόλεις .

-Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ένας 72χρονος σε παραθαλάσσιο δρόμο στον Γέρακα Λακωνίας. Οι Λιμενικοί διαπίστωσαν ότι το σώμα του ήταν κατά το ήμισυ μέσα στο νερό ενώ σε κοντινή απόσταση βρέθηκε το μηχανάκι του. Ο 72χρονος μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μολάων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Θανατηφόρο τροχαίο έγινε χθες αργά το απόγευμα στην Εθνική οδό Πύργου – Κυπαρισσίας. ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 72χρονος εξετράπει της πορείας του και στη συνέχεια τούμπαρε με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

-Νεκρός φοιτητής βρέθηκε στο διαμέρισμά του στην Πάτρα. Είχε μιλήσει με την οικογένειά του το Σάββατο και έκτοτε δεν είχε δώσει σημεία ζωής . Βρέθηκε χθες νεκρός στο σπίτι του από τους δικούς του που τον αναζητούσαν.

-Δημοσιοποιήθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποψήφιους μεταπτυχιακούς φοιτητές στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο <>. Η σχέση του με την Αρχαιότητα και το Νεότερο Ελληνισμό , το οποίο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 2017-2018 και θα συνεχιστεί και το 2018-2019. Πρόκειται για το μοναδικό μεταπτυχιακό των Ελληνικών Πανεπιστημίων που καλύπτει σημαντικές εκφάνσεις του Ελληνικού πολιτισμού στη διαχρονία του. Ως εκ τούτου θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τους εκπαιδευτικούς και για κάθε άλλο ενδιαφερόμενο.

Σύνταξη : Δέσποινα Αρσένη
Πηγή:ert.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ