ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για την ένταξη σχολείων στην Αργολίδα σε ΣΔΕΥ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:25:00 μ.μ. | |
Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για την ένταξη σχολείων στην Αργολίδα σε ΣΔΕΥ
Ο Βουλευτής Αργολίδας και αν. Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου με θέμα ζητήματα ένταξης σχολείων στην Αργολίδα σε ΣΔΕΥ.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Στη σχετική Απόφαση 3020/27-03-2018 του Περιφερειακού Δ/ντη Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου που αφορά στην Ανασύσταση Σχολικών Δικτύων Εκπαίδευσης και Υποστήριξης (ΣΔΕΥ), στους σχετικούς πίνακες υπάρχει διπλοεγγεγραμμένο σχολείο ενταγμένο σε δύο ΣΔΕΥ, με αποτέλεσμα κεντρικές πολυπληθείς σχολικές μονάδες να κινδυνεύουν με υποστελέχωση.

Ακόμη, σύμφωνα με το ΦΕΚ 1269/2018, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Ναυπλίου αποτελεί το Κέντρο Υποστήριξης ΕΑΕ του αντίστοιχου ΣΔΕΥ και πρόκειται να υποστηρίζει και να εποπτεύει τις ΕΔΕΑΥ μεγάλων και κεντρικών σχολικών μονάδων όπως το 3ο Δημοτικό σχολείο Ναυπλίου, το οποίο μέχρι και την προηγούμενη σύσταση υπαγόταν στο ΣΔΕΥ του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άργους. Καθώς όμως το Ειδικό Νηπιαγωγείο Ναυπλίου λειτουργεί κατ’ εξαίρεση λόγω του ελάχιστου μαθητικού δυναμικού για το 2018-2019 με απόφαση Περιφερειακού Διευθυντή, δημιουργείται το ερώτημα αν θα στελεχωθεί και θα λειτουργήσει ως ΣΔΕΥ για να υποστηρίξει τις αυξημένες ανάγκες των σχολικών μονάδων που εποπτεύει.

Τούτων δοθέντων:

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Γιατί υπάρχει διπλοεγγραφή του ίδιου σχολείου στους πίνακες της ως άνω απόφασης.

2. Αν η διπλοεγγραφή του συγκεκριμένου σχολείου είναι αιτία αποκλεισμού από την ένταξη σε ΣΔΕΥ άλλου σχολείου της περιοχής

3. Αν το Ειδικό Νηπιαγωγείο Ναυπλίου θα στελεχωθεί και θα λειτουργήσει ως ΣΔΕΥ για να υποστηρίξει τις αυξημένες ανάγκες των σχολικών μονάδων που εποπτεύει».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ