ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΚΕ Αργολίδας: Έως πότε θα ισχύσει η παράταση της σύμβασης που υπάρχει με τα ΚΤΕΛ ΑΕ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:28:00 μ.μ. | |
ΚΚΕ Αργολίδας:  Έως πότε θα ισχύσει η παράταση της σύμβασης που υπάρχει με τα ΚΤΕΛ ΑΕ
 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προωθεί μια σειρά από εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, όπως η υποχρηματοδότηση για την παιδεία κλπ, καθώς θέλει το σχολειό να συμβαδίζει με τις εξελίξεις στην οικονομία, στην παραγωγή, με τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Γιατί, για το καπιταλιστικό σύστημα που στηρίζουν κυβέρνηση και όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα πλην ΚΚΕ, η μόρφωση είναι εμπόρευμα και καθορίζεται η πρόσβαση σε αυτήν ανάλογη με την τσέπη της οικογένειας.

Γιατί δεν θέλουν να λύσουν τις ανάγκες για εκπαιδευτικούς, τη στιγμή μάλιστα που χιλιάδες νέοι εκπαιδευτικοί, βρίσκονται στα αζήτητα της ανεργίας, της ελαστικής εργασίας.

Γιατί δεν θέλουν να λύσουν τις ελλείψεις σε βιβλία, στην ουσιαστική μορφωτική διαδικασία, όπως η υποδομή που απαιτείται για όλα τα μαθήματα που διδάσκονται, οι κατάλληλοι χώροι για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Γιατί δεν θέλουν να λύσουν και τα πιο στοιχειώδη όπως καθαριότητα, αντισεισμική προστασία, κ.ο.κ. .

Τέτοιο είναι και το ζήτημα της μετακίνησης των μαθητών στην Αργολίδα, που παρά την «επίλυση» που έδωσε η Περιφέρεια, αυτό έγινε κάτω από την μαζική διεκδίκηση και συλλογικο αγώνα των μαθητών, των γονέων, των εκπαιδευτικών, κάτω από την απαίτηση των συλλόγων, σωματείων και φορέων και όχι επειδή Περιφέρεια, Δήμοι και λοιποί κόπτονται για την πραγματική επίλυση του προβλήματος. 

Παραμένει ακόμα ερωτηματικό το έως πότε θα ισχύσει η παράταση της σύμβασης που υπάρχει με τα ΚΤΕΛ ΑΕ, εάν θα καλυφθούν όλα τα δρομολόγια σε όλο το νομό, εάν θα ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών, εάν θα δοθεί αποζημίωση σε όλους τους γονείς για τις μέρες που δεν υπήρχε δωρεάν μεταφορά

Κανείς τους όμως δεν μιλά για τη δημιουργία δημόσιου φορέα δωρεάν και ασφαλούς μεταφοράς με κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης που μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Γιατί κανείς τους δεν μιλά για τη μεταφορά των μαθητών που θα πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη χρειάζεται να ταλαιπωρούνται στο κρύο ή στη βροχή, φορτωμένοι με τις υπέρβαρες τσάντες 1 ή και περισσότερες ώρες, πριν και μετά το ξεκίνημα των μαθημάτων. Γιατί κανείς τους δεν μιλά για την αποζημίωση στο 100% όλων των γονιών για τη μέχρι τώρα επιβάρυνσή τους, αφού η μεταφορά των μαθητών είναι υπόθεση του κράτους και όχι των γονιών.

Η πρόταση του ΚΚΕ για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, για κατάργηση σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης, της ιδιωτικής, επιχειρηματικής δράσης, είναι ξεκάθαρη, είναι ρεαλιστική, αναγκαία και πρωτοπόρα. Είναι απάντηση προοδευτική για τις ανάγκες του λαού.

Ο καπιταλισμός ούτε θέλει, ούτε μπορεί να αναπτύξει στην εργατική τάξη το σύνολο των ικανοτήτων που επιτρέπει και απαιτεί το σημερινό επίπεδο ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων.

Αυτόν τον κόσμο, με τη δύναμη της γνώσης μπορούμε να τον εξηγήσουμε. Με την οργάνωση της πάλης, μπορούμε να τον αλλάξουμε!



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ