Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2018

Γ. Μανιάτης: 40% μείωση κόστους ηλεκτρικού σε ΤΟΕΒ, με φωτοβολταϊκά και αέριο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:57:00 π.μ. | | |
Γ. Μανιάτης: 40% μείωση κόστους ηλεκτρικού σε ΤΟΕΒ, με φωτοβολταϊκά και αέριο
Ο Βουλευτής Αργολίδα, καθ. Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στο Δρέπανο, με τους προέδρους των ΤΟΕΒ Αργολίδας, συζητήσαμε τις τεράστιες προοπτικές μείωσης του ενεργειακού κόστους άρδευσης, με χρήση φωτοβολταϊκών πάρκων και φυσικού αερίου. Η μείωση κατά 40% των τιμολογίων που πληρώνουν σήμερα στη ΔΕΗ οι αγρότες, άνοιξε το 2014 όταν νομοθετήσαμε την προοπτική όλοι οι ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ της χώρας, κατά προτεραιότητα να εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά.

Παράλληλα, ο αγωγός φυσικού αερίου Κόρινθος- Μεγαλόπολη, έργο και αυτό δικό μας, που ολοκληρώθηκε αρχές του 2015, θα προσφέρει 40% μείωση στο ενεργειακό κόστος των αγροτών, όπως και στις υπόλοιπες συνδέσεις των 7000 κατοικιών, των 1000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των 150 δημοσίων κτιρίων.

Μετά και τη συνάντησή μου με το Επιμελητήριο Αργολίδας, αλλά και με άλλες πρωτοβουλίες που θα αναλάβω, βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη αναπτυξιακή πρόκληση για την Αργολίδα: αγρότες, επαγγελματίες, νοικοκυριά να μειώσουν κατά 40% το ενεργειακό τους κόστος.

Δεσμευόμαστε να το υλοποιήσουμε».
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ