ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Οι Σπέτσες για 5η χρονιά στους vintage ρυθμούς του Tweed Run

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:12:00 μ.μ. |
Οι Σπέτσες για 5η χρονιά στους vintage ρυθμούς του Tweed Run
Το Tweed Run χάρισε για 5η συνεχή χρονιά στιγμές μοναδικής ρετρό αισθητικής στις Σπέτσες, δημιουργώντας νοσταλγικές εικόνες σαν καρτ ποστάλ του Χθες. Η ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση, εμπνευσμένη από την κομψότητα και τον ρομαντισμό περασμένων εποχών, διοργανώθηκε για 5η φορά από το Poseidonion Grand Hotel σε συνεργασία με το Ελληνικό Μουσείο Ποδηλάτου και Μεγάλο Χορηγό το Hendrick’s Gin.
Από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής οι συμμετέχοντες άρχισαν να καταφθάνουν στο lobby του Poseidonion Grand Hotel από διάφορα σημεία της Ελλάδας, με τις προσεγμένες ενδυμασίες τους και τα καλογυαλισμένα κλασικά ποδήλατά τους με το παλαιότερο να χρονολογείται από το 1897. Το Σάββατο, η αγαπημένη τελετουργία προετοιμασίας πριν από την έναρξη της βόλτας ξεκίνησε από νωρίς στο ξενοδοχείο, με την περιποίηση των κυριών, το moustache grooming για τους κυρίους καθώς και τις τελευταίες πινελιές στη συντήρηση των ποδηλάτων.
Με τον ήλιο του Οκτωβρίου να λούζει από νωρίς το νησί των αρωμάτων, η ξέγνοιαστη ποδηλατάδα ξεκίνησε στα γραφικά στενά των Σπετσών και συνέχισε στον παραλιακό δρόμο του νησιού με το χαρακτηριστικό άκουσμα από τις κόρνες των ποδηλάτων εποχής να ηχούν σε κάθε στροφή. Η πρώτη στάση για ένα δροσιστικό κέρασμα έγινε στο Παλιό Λιμάνι με θέα τα παραδοσιακά καρνάγια.
Οι συμμετέχοντες έκαναν ξανά πετάλι αυτή τη φορά για την περιοχή του Φάρου, κάτω από τα καταπράσινα πεύκα με φόντο τη θάλασσα και με ασύγκριτη θέα στο Παλιό Λιμάνι. Στρωμένα καρό τραπεζομάντιλα, british-style πικνίκ από την ομάδα catering του Ποσειδωνίου και Hendrick’s Gin & Tonics συντέλεσαν στη δημιουργία μιας από τις πιο ατμοσφαιρικές στιγμές του event συνολικά, με την ομορφιά του φυσικού φθινοπωρινού τοπίου να πρωταγωνιστεί. Η στάση ολοκληρώθηκε με ζεστούς λουκουμάδες και τσάι, για να δοθεί και πάλι η εκκίνηση για την επιστροφή στο ιστορικό ξενοδοχείο.
Στη συνέχεια ακολούθησε στο lobby του Ποσειδωνίου το vintage beauty pageant ή αλλιώς τα καλλιστεία, ένα από τα κορυφαία στιγμιότυπα του Tweed Run, με τους συμμετέχοντες να διακρίνονται στις κατηγορίες “Καλύτερη Ενδυμασία Ανδρών”, “Καλύτερη Ενδυμασία Γυναικών”, “Καλύτερη Ομαδική Συμμετοχή”, “Καλύτερο Μουστάκι”, και “Νεότερος” - “Νεότερη” για τις παιδικές συμμετοχές. Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν η Μαριάννα Χαλκιαδάκη από το PR team της ΑΜΒΥΞ, η Ντιάνα Γρηγοροπούλου, style editor του Madame Figaro, ο Παναγιώτης Γρηγορίου, ιδιοκτήτης του 1900 The Barber Shop, η Ιλιάδα Κλάνγκου, founder του blog Kiss Laurene και o Δημήτρης Τσακούμης, founder του blog Dimitris Goes. Τα βραβεία στους πρώτους νικητές απένειμε η κ. Μάγδα Βαρδαξή, Senior Brand Manager του Hendrick’s Gin.
Αποκορύφωμα του event ήταν το πάρτι του Σαββάτου στο Poseidonion Grand Hotel με cocktails από τo Hendrick’s Gin και εμφανίσεις ξεχωριστής κομψότητας που έκλεψαν την παράσταση. Η ζωντανή μουσική από τους Opera Chaotique απογείωσε τις διαθέσεις με ήχους swing, jazz, rock n’ roll, blues, cabaret καθώς και μοναδικά παλιά κομμάτια ελληνικού ρεπερτορίου, ξεσηκώνοντας τους καλεσμένους σε ατελείωτο χορό και ζωντανεύοντας εικόνες από βραδιές βαλς του παρελθόντος.
Η επόμενη μέρα βρήκε τους πιο τολμηρούς συμμετέχοντες να αναμετρούν τις δεξιοτεχνίες τους στην Πλατεία Ποσειδωνίου σε ποδηλατικές δοκιμασίες όσο οι υπόλοιποι απολάμβαναν το late breakfast στη βεράντα του ξενοδοχείου συνοδευόμενο από Hendrick’s Punch.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στο θερινό Σινέ Τιτάνια των Σπετσών με τα Concours d’ Elegance των ποδηλάτων όπου ακολούθησαν οι βραβεύσεις από τον κ. Θανάση Σινάνογλου, ιδιοκτήτη του Ελληνικού Μουσείου Ποδηλάτου και την κ. Μάγδα Βαρδαξή Senior Brand Manager του Hendrick’s Gin, να απονείμει το βραβείο “Best of Show”. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε mini workshop με συμβουλές και εμπειρίες από συλλέκτες καθώς και ανθρώπους που ασχολούνται με την αναπαλαίωση και συντήρηση ποδηλάτων.
Η 5η διοργάνωση του Tweed Run αναβίωσε μνήμες από δεκαετίες του Χθες προσφέροντας σε όλους ένα μοναδικό ταξίδι στον χρόνο και δίνοντας ραντεβού ξανά την επόμενη χρονιά.
Μεγάλος Χορηγός της εκδήλωσης ήταν το Hendrick’s Gin σε όλα τα δρώμενα του event. Yποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν το 1900 The Barber Shop που επιμελήθηκε το moustache grooming, το Poseidonia Hairworks by Loizos Ioannou για την υποστήριξη στη διοργάνωση του event και της μουσικής βραδιάς του Σαββάτου, το εστιατόριο των Σπετσών «Ορλώφ» για την στάση στο Παλιό Λιμάνι, τα Φυσικά Μεταλλικά Νερά και Αναψυκτικά “Βίκος” για το πικνίκ, τα εστιατόρια «Ταρσανάς» και «Νερό Της Αγάπης» για τους λουκουμάδες και η FreeWheel Bikes για το συνεργείο ποδηλάτων στην Πλατεία Ποσειδωνίου. Το 5ο Tweed Run διεξήχθη υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπετσών. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν το Fay’s Control και το Greek Travel Pages.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ