Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018

Γ. Μανιάτης: 80.000€ από Περιφέρεια και ΔΕΗ για ολοκλήρωση του έργου ΤΟΕΒ Ήρας - Κουρτακίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:18:00 π.μ. | |
Γ. Μανιάτης: 80.000€ από Περιφέρεια και ΔΕΗ για ολοκλήρωση του έργου ΤΟΕΒ  Ήρας - Κουρτακίου
Ο Βουλευτής Αργολίδας, καθ. Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Έχω πολλές φορές τονίσει, τη μεγάλη σπουδαιότητα του Πρωτοποριακού Προγράμματος Εξοικονόμησης Νερού Άρδευσης του ΤΟΕΒ Ήρας - Κουρτακίου, με την ειδική χρήση φωτοβολταϊκών, κατ’ εφαρμογή της διάταξης για Συμψηφισμό Ενέργειας, που νομοθετήσαμε το 2014, ειδικά για τους 300 ΤΟΕΒ όλης της Ελλάδας.

Το πρωτοποριακό έργο του ΤΟΕΒ Ήρας - Κουρτακίου παρουσιάσαμε μάλιστα, στο Εργατικό Κέντρο Άργους, στην ημερίδα για την «Ψηφιακή Γεωργία», σε συνεργασία με το ΑΠΘ.

Για την ολοκλήρωση του έργου απαιτείται επιπλέον κονδύλι ύψους 80.000 €, για το οποίο επικοινώνησα προσωπικά, τόσο με τον Διοικητή της ΔΕΗ, κ. Μανώλη Παναγιωτάκη, όσο και με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη. Και οι δύο δεσμεύτηκαν για τη χρηματοδότηση του έργου, έτσι ώστε στο συντομότερο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθεί, δεδομένου ότι, ήδη το έργο βρίσκεται στο τελικό στάδιο, μετά και την αποφασιστική οικονομική ενίσχυση που έχουν συνεισφέρει τα μέλη του.

Επειδή το έργο αυτό θα αποτελέσει έργο-υπόδειγμα για τους ΤΟΕΒ όλης της Ελλάδας και ασφαλώς και της Αργολίδας, θέλω για άλλη μια φορά να συγχαρώ, τόσο τη διοίκηση όσο και τα μέλη του ΤΟΕΒ Ήρας - Κουρτακίου.

Είμαι βέβαιος ότι σύντομα, το έργο αυτό θα είναι μια ολοκληρωμένη πραγματικότητα».
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ