ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Σήμερα το Ναύπλιο αποχαιρετά τον Κώστα Γκούβερη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:16:00 π.μ. |
Σήμερα το Ναύπλιο αποχαιρετά τον Κώστα Γκούβερη
Σήμερα στις 11:00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος το Ναύπλιο αποχαιρετά τον μεγάλο δάσκαλο και προπονητή του Ναυτικού Ομίλου Ναυπλίου Κώστα Γκούβερη (Μακάριο)


Στις 17 Απριλίου του  2016 πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Ναυπλιέων και τον ΔΟΠΠΑΤ η τελετή ονοματοδοσίας του κολυμβητηρίου Ναυπλίου προς τιμήν του Κώστα Γκούβερη.
Η εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί μέσα σε κλίμα συγκίνησης, όπου ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος εξήρε την ανιδιοτελή προσφορά του Κώστα Γκούβερη για 65 σχεδόν συνεχή χρόνια στην νεολαία του Ναυπλίου.
Λίγα λόγια για τον Κώστα Γκούβερη

Από το έτος 1950, οπότε εγκαταστάθηκε στο Ναύπλιο, ξεκίνησε ως προπονητής την λειτουργία του Ναυτικού Ομίλου Ναυπλίου, ακολούθησε την πορεία του από τη γωνιά του « ΠΙ» στον « φάρο» και από εκεί στις ανοιχτές θαλάσσιες εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου και από τη δεκαετία του 1980 στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο.

Μέσα από αντίξοες και πρωτόγονες συνθήκες προσέλκυσε την νεολαία της πόλης στον υγρό στίβο και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει οικογένεια στο Ναύπλιο που να μην έχει περάσει ένα τουλάχιστον μέλος της από τον Ναυτικό Όμιλο.

Ο ίδιος φρόντιζε τη λειτουργία των εγκαταστάσεων, κατασκεύαζε και επιδιόρθωνε ότι ήταν αναγκαίο, μάθαινε τα παιδιά κολύμβηση, προπονούσε όλες τις ηλικίες, συνόδευε συχνά μόνος του τις αποστολές των ομάδων σε όλα τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα και μέχρι παραμένει το σύμβολο και η ψυχή του υγρού στίβου στο Ναύπλιο.

Από το πρωί μέχρι το βράδυ στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου φροντίζοντας την ανάπτυξη του αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα, από την εκμάθηση μέχρι τον πρωταθλητισμό. Κάθε πολίτης του Ναυπλίου έχει να αφηγηθεί μια ιστορία για τον κυρ Κώστα.

Με αριθμό μητρώου προπονητή υπ’ αριθμ. 86 κατηγορίας Α’, της τότε ομοσπονδίας υδατοσφαίρισης, κολύμβησης και καταδύσεων ΕΚΟΦ.

Για όσους δεν το γνωρίζουν διετέλεσε Ομοσπονδιακός Προπονητής, συνοδεύοντας την Εθνική Ελλάδος στους Μεσογειακούς αγώνες της Λατάκιας στη Συρία το 1987.

Επί σειρά δεκαετιών τα παιδιά του Ναυπλίου έχουν να λένε ότι έμαθαν κολύμβηση από τον Κώστα Γκούβερη. Εκατοντάδες αθλητές της κολύμβησης κι της υδατοσφαίρισης συμμετείχαν σε όλων των βαθμίδων τα πρωταθλήματα γυρνώντας την Ελλάδα από άκρη σε άκρη.

Δείτε παρακάτω σε βίντεο την τελετή ονοματοδοσίας και την τιμητική εκδήλωση στον Κώστα Γκούβερη στο κολυμβητηριο Ναυπλίου: 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ