ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

"Δαναός Χρύσιππος": Η πεταλούδα με...αργείτικη καταγωγή

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:16:00 μ.μ. |
"Δαναός Χρύσιππος": Η πεταλούδα με...αργείτικη καταγωγή
Μια πεταλούδα «τίγρης της πεδιάδας», ή όπως λέγεται "Δαναός Χρύσιππος" εντόπισε ο φωτογραφικός φακός σε τοποθεσία στην πόλη του Ναυπλίου το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018.

Το επιστημονικό όνομα της πεταλούδας βασίζεται στην αρχαία Ελληνική μυθολογία, από τον Δαναό, βασιλιά του Άργους και τον Χρύσιππο, γιό του βασιλιά Πέλοπα. Η πεταλούδα είναι ένα μεσαίου μεγέθους έντομο, με άνοιγμα φτερών που μπορεί να φτάσει σχεδόν τα 8 εκατοστά. 

Εξαπλώνεται στις παραμεσογειακές χώρες, την Εγγύς Ανατολή και μέσω της Ασίας φτάνει μέχρι της Αυστραλία. Οι βιότοποι που διαβιεί περιλαμβάνουν λιβάδια και συστάδες χόρτων σε αμμοθίνες, βραχώδεις περιοχές, κήπους, οάσεις, και γενικά σε σημεία με αρκετή υγρασία. Από τον Απρίλιο μέχρι τον Δεκέμβριο (και αναλόγως των καιρικών συνθηκών) εμφανίζεται στην Ελλάδα μεταναστεύοντας από τις γειτονικές χώρες και την Αφρική. 

Κατά τη μετανάστευση πάνω από θάλασσα έχει παρατηρηθεί να πετά από το επίπεδο της θάλασσας μέχρι και σε ύψος 1.000 μέτρων. Επιπλέον, η πεταλούδα πετά αργά και σταθερά, δίνοντας τη δυνατότητα στους πιθανούς θηρευτές της να την αναγνωρίσουν και τελικά να μην της επιτεθούν.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ