ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Σύντομες ειδήσεις από την Πελοπόννησο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:13:00 π.μ. |
Σύντομες ειδήσεις από την Πελοπόννησο
Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, έχει προγραμματιστεί στο δημαρχείο Μεσσήνης, η τελετή, στη διάρκεια της οποίας, ο καθηγητής αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης, θα λάβει τιμητική διάκριση απ’ τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμο.

* Εκλογές για την ανάδειξη νέου δ.σ. θα γίνουν στον Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας, στις 14 Οκτωβρίου.

* Διήμερο συνέδριο για την διαχείριση των απορριμμάτων θα γίνει στον Μυστρά, 24 και 25 του μήνα. Το οργανώνει ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, το δίκτυο ΦΟΔΣΑ Ελλάδας, η ΚΕΔΕ, η ΠΕΔ, η περιφέρεια πελοποννήσου και άλλοι φορείς.

* Διεθνές αρχαιολογικό συμπόσιο θα γίνει αύριο και μεθαύριο, στην Καλαμάτα. Το θέμα θα είναι η αρχαιολογικό έρευνα και οι νέες τεχνολογίες. Το οργανώνει το πανεπιστήμιο πελοποννήσου. Οι εργασίες του συμποσίου θα γίνουν στο αμφιθέατρο της σχολής ανθρωπιστικών επιστημών και πολιτισμικών σπουδών.

* Το Υπουργείο Εσωτερικών, ενέκρινε το ποσό του 1 εκατ 450.000 ευρώ, στους δήμους Βέλου-Βόχας, Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου, για να αρχίσουν άμεσα εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που έγιναν απ’ τον κυκλώνα Ζορμπά, τις προηγούμενες ημέρες.

* Αρχιερατική ευχαριστήρια, θεία λειτουργία, για την 12η επέτειο της επιστροφής της απαχθείσας Εικόνας της Παναγίας της Έλωνας, θα τελεσθεί την Κυριακή, στο Μοναστήριο.

* Στις 6 Οκτωβρίου, η εορτή του μελιού και του καρυδιού στο Ροινό Αρκαδίας. Η εκδήλωση θα γίνει στην πλατεία του χωριού, στις 8 το βράδυ.

* Εκδήλωση στη μνήμη του νομοδιδάσκαλου Βασίλη Οικονομίδη, απ’ την Βυτίνα Αρκαδίας, θα γίνει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τη Δευτέρα, που μας έρχεται, στις 7 το απόγευμα. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος θα τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση. Την οργάνωση έχει αναλάβει το Πανεπιστήμιου Αθηνών, η νομική σχολή του πανεπιστημίου, η παγγορτυνιακή ένωση, ο δήμος Γορτυνίας, γορτυνιακοί σύλλογοι και άλλα σωματεία.

* 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο από γιατρούς του ΠΕΔΥ, με οικονομικά και άλλα θεσμικά αιτήματα.

* Με 15 θέματα ημερήσιας διάταξης θα συνεδριάσει σήμερα Πέμπτη, το δημοτικό συμβούλιο Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων. Η συνεδρίαση θα αρχίσει στις 6.30 το απόγευμα.

* Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, θα λειτουργήσουν μονοθέσια δημοτικά σχολεία στα καταστήματα κράτησης Ναυπλίου και Κορίνθου

Δέσποινα Αρσένη
Πηγή: ert.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ