ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Τσιπουροπαραγωγοί από την Καστοριά στο Ναύπλιο και στα οινοποιεία και τους Αμπελώνες της Νεμέας!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:28:00 π.μ. | |
Τσιπουροπαραγωγοί από την Καστοριά στο Ναύπλιο και στα οινοποιεία και τους Αμπελώνες της Νεμέας!
Μια ακόμη εκδρομή (τη 2η κατά σειρά μετά τον Βόλο) πραγματοποίησαν οι Χαβαλέδες Ερασιτέχνες Καστοριανοί Τσιπουροπαραγωγοί στο Ναύπλιο και στα οινοποιεία και τους Αμπελώνες της Νεμέας!

Την Παρασκευή 19/10 η «αποστολή» των Χ.ΕΡ.ΚΑ.Τ. ξεκίνησε από την Καστοριά και έφθασε στη Νεμέα το μεσημέρι, για να επισκεφθεί αρχικά το οινοποιείο του κτήματος Παπαϊωάννου. Ο Νέστωρ του κρασιού της Νεμέας μας εξέπληξε με τα λεγόμενά του και τις γνώσεις του και έδωσε επιχειρηματικά μαθήματα σε όλους εμάς για τον τρόπο παραγωγής ενός προϊόντος και την επιμονή στην ποιότητα! Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κ. Παπαϊωάννου είναι από τους πρώτους (εάν όχι ο πρώτος) που προώθησε το κρασί της Νεμέας και «άνοιξε» την αγορά για το προϊόν.
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το οινοποιείο του Σκούρα, ένα πραγματικά εντυπωσιακό κτίριο. Ξεναγηθήκαμε στον χώρο του, μάθαμε για την εμφιάλωση, τις ποικιλίες σταφυλιών, την παλαίωση και το Blending (ανάμειξη χαρμανιών) και ακολούθησε γευσιγνωσία των πιο ιδιαίτερων κρασιών του κτήματος.
Την επόμενη μέρα οι επισκέψεις στα οινοποιεία της Νεμέας συνεχίστηκαν με την επίσκεψη αρχικά στο κτήμα Αϊβαλή ένα από τα ισχυρότερα της περιοχής.

Ακολούθησε επίσκεψη στο οινοποιείο SEMELI, μια τοποθεσία σε μεγαλύτερο υψόμετρο από τα περισσότερα οινοποιεία της Νεμέας, με τρομερή θέα όπου απλώνονταν αμπελώνες «μέχρι όπου έβλεπε το μάτι σου». Ξεναγηθήκαμε στο οινοποιείο και ακολούθησε γευσιγνωσία σε έναν πολύ όμορφα δομημένο χώρο.
Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος!

Ο Καστοριανός Χρόνης Ιερόπουλος (ο οποίος είναι και ο άνθρωπος που μας βοήθησε πολύ στην καθοδήγηση για την εκδρομή και τις επισκέψεις μας) μας οδήγησε στους αμπελώνες του, μια πραγματικά πανέμορφη περιοχή και μας εξήγησε το πώς κατάφερε να είναι ένας από τους σημαντικότερους και ιδιαίτερους οινοποιούς στη Νεμέα. Στη συνέχεια μεταφερθήκαμε στο οινοποιείο του, ένα πραγματικό στολίδι, όπου ξεναγηθήκαμε και στο κελάρι και μας εξήγησε τον τρόπο παρασκευής των εκλεπτυσμένων κρασιών του.
Ακολούθησε γευσιγνωσία, γεύμα και κουβέντα με έναν πραγματικά εξαιρετικό άνθρωπο και επαγγελματία και θα λέγαμε πως είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς τους Καστοριανούς και το τι μπορούμε να καταφέρουμε με τον σωστό τρόπο, δίνοντας προσοχή στην ποιότητα και έχοντας μεγαλοψυχία και μεράκι για αυτό που κάνουμε.

Ευχαριστούμε τον Χρόνη Ιερόπουλο για την άψογη φιλοξενία!

Πραγματοποιήθηκε λοιπόν ακόμη μια εκδρομή γεμάτη γεύσεις, μυρωδιές και εμπειρίες και περιμένουμε την επόμενη με τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια περιέργεια να γνωρίσουμε καταστάσεις, όμορφα μέρη και ανθρώπους που πραγματικά έχουν κάτι να πουν!

Για τους Χ.ΕΡ.ΚΑ.Τ.
Δημήτρης Σ. Ιατρού
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ