ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Από επιχειρησιακά αναγκαίο το ΚΕΜΧ έγινε επιχειρησιακά «άχρηστο» - Απάντηση της υφυπουργού Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:36:00 μ.μ. | | |
Από επιχειρησιακά αναγκαίο το ΚΕΜΧ έγινε επιχειρησιακά «άρχηστο» - Απάντηση της υφυπουργού Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά
Πριν έξι μήνες το υπουργείο χαρακτήριζε «επιχειρησιακά αναγκαίο» το στρατόπεδο του ΚΕΜΧ στο Ναύπλιο. Τώρα όμως άλλαξε «τροπάριο» και λέει ότι δεν χρειάζεται και πως το επιχειρησιακό του έργο θα μεταφερθεί στην Τρίπολη.


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης είχε καταθέσει ερώτημα στην Βουλή, ρωτώντας για το μέλλον του ΚΕΜΧ και του Πεδίου βολής.

"Κύριε Υπουργέ,

Με την από 27.04.2018 απάντηση σας σε σχετική ερώτηση μου, είχατε δηλώσει ότι «Το ΚΕΜΧ Ναυπλίου και το Πεδίο Βολής του ΚΕΜΧ Ναυπλίου εξακολουθούν να είναι επιχειρησιακά αναγκαία».

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Εξακολουθεί να ισχύει η ανωτέρω δέσμευση; "

Η απάντηση που έλαβε από την υφυπουργό Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, η οποία είναι συπτωματικά και η πρώτη της απάντηση στην Βουλή με την ιδιότητα της ΥΦΕΘΑ, λέει ουσιαστικά ότι μέσα σε έξι μήνες τα σχέδια άλλαξαν και από επιχειρησιακά αναγκαίο το ΚΕΜΧ έγινε επιχειρησιακά «άρχηστο» και οι λειτουργίες του θα μεταφερθούν στην Τρίπολη, στο 11ο Σύνταγμα Πεζικού.

Το περίεργο βέβαια είναι ότι το 11ο Σύνταγμα Πεζικού αναμένεται να κλείσει σε επτά μήνες, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της τοπικής αυτοδικοίκησης.

Το κείμενο της απάντησης της ΥΦΕΘΑ Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά είναι το ακόλουθο:

"Κατ’ αρχήν σας επισημαίνω ότι την 27η Απριλίου 2018, χρόνο κατά τον οποίο δόθηκε η προγενέστερη (β) σχετική απάντηση στην οποία αναφέρεστε, το ΚΕΜΧ Ναυπλίου πράγματι ήταν επιχειρησιακά αναγκαίο πλην όμως, στη συνέχεια της ιδίας απάντησης, σας είχε γίνει γνωστό ότι

«Η λειτουργία του Στρατοπέδου Σχη Ζησιμοπούλου επανεξετάζεται λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των παραμέτρων που το επηρεάζουν.»

Τέλος, στην παρούσα φάση, εγκρίθηκε από το ΓΕΕΘΑ η εκδήλωση ενεργειών διάλυσης του ΚΕΜΧ και ανάληψης του επιχειρησιακού του έργου από το 11ο Σύνταγμα Πεζικού."

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ