ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Παρέμβαση Ανδριανού για την πολλαπλή χρέωση ΦΠΑ σε αγρότες της Αργολίδας που χρησιμοποιούν τον Ανάβαλο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:21:00 μ.μ. | |
Παρέμβαση Ανδριανού για την πολλαπλή χρέωση ΦΠΑ σε αγρότες της Αργολίδας που χρησιμοποιούν τον Ανάβαλο
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σ. Αραχωβίτη και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο με θέμα την ανάγκη άμεσης επίλυσης του προβλήματος της πολλαπλής χρέωσης ΦΠΑ σε αγρότες της Αργολίδας που χρησιμοποιούν το νερό άρδευσης του Αναβάλου.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Πολλοί αγρότες της Αργολίδας χρεώνονται σήμερα πολλαπλές φορές τον ΦΠΑ για την ίδια ποσότητα νερού του Αναβάλου που χρησιμοποιούν για την άρδευση των καλλιεργειών τους. Συγκεκριμένα, χρεώνονται αρχικά 13% ΦΠΑ οι κεντρικές εγκαταστάσεις, και ξανά 13% για όσα ακόμη αντλιοστάσια μεσολαβούν μέχρι τα χωράφια τους (δηλαδή 2, 3 ή και 4 φορές).

Δεδομένου του ότι η χρέωση αφορά το ίδιο αγαθό, καθίσταται επιτακτική η ρύθμιση ώστε ο ΦΠΑ 13% να χρεώνεται μόνο μία φορά στην αρχική άντληση και όχι πολλαπλάσιες φορές αφού η χρήση της ίδιας ποσότητας νερού άρδευσης φθάνει να επιβαρύνεται τελικά με Φ.Π.Α 26%, 39% και σε κάποιες περιπτώσεις 52%, ανάλογα με τα αντλιοστάσια που μεσολαβούν μέχρι την καλλιέργεια του αγρότη.

Τούτων δοθέντων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ: 

1. Με ποιες συγκεκριμένες δράσεις θα λυθεί το ζήτημα πολλαπλής χρέωσης ΦΠΑ στις ίδιες ποσότητες νερού, στους αγρότες της Αργολίδας που ποτίζουν τις καλλιέργειές τους από τον Ανάβαλο».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ