ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Σελλασία - Αποκατάσταση του μνημείου στους Μολάους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:26:00 μ.μ. | |
Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Σελλασία - Αποκατάσταση του μνημείου στους Μολάους
Η Τομεακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ πραγματοποίησε με επιτυχία πολιτική εκδήλωση στην Σελλασία, το Σάββατο 20 Οκτώβρη, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση την κεντρική ομιλία έκανε ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου.
Στην ομιλία του ο Νίκος Κουτουμάνος, επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια μεγάλη αμερικανονατοϊκή βάση που οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια το λαό», ενώ τόνισε ότι: «Το στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Καλαμάτα, στα πλαίσια της όλο και μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, έχει μετατραπεί σε κέντρο εκπαίδευσης Νατοϊκών πιλότων που αύριο θα σκορπούν το θάνατο στους λαούς».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε ότι: «Είναι μια κακή συμφωνία για τους λαούς τόσο της Ελλάδας όσο και της ΠΓΔΜ» υπογραμμίζοντας ότι: «Προωθήθηκε κατά παραγγελία των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με την ιδιαίτερη προθυμία της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ διαιωνίζει επικίνδυνους αλυτρωτισμούς, οδηγώντας ολόκληρη την περιοχή σε κίνδυνο γενικής ανάφλεξης».

Όσο αφορά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο της FYROM για τη Συμφωνία τόνισε ότι: «Είναι αυτό που ήθελαν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, που κατέφυγαν σε όλα τα μέσα και σε ένα όργιο απροκάλυπτων παρεμβάσεων για να τη διασφαλίσουν. Από κοντά φυσικά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μαζί με την κυβέρνηση Ζάεφ, που πανηγυρίζουν γι’ αυτό το αποτέλεσμα.

Είναι προφανές ότι τόσο η Συμφωνία των Πρεσπών δεν υπηρετεί τη φιλία και τη συνεργασία των λαών, αλλά την υλοποίηση των ευρωατλαντικών σχεδιασμών μαζί με τη διαιώνιση προβλημάτων, που θα λειτουργούν σε βάρος της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή».
Για τη «μεταμνημονιακή εποχή» ο ομιλητής ανέφερε:

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαπατήσει για ακόμα μια φορά το λαό. Επιχειρεί να καλλιεργήσει προσδοκίες χωρίς κανένα αντίκρισμα για τα λαϊκά στρώματα, αφού όχι μόνο δεν πρόκειται να ακουμπήσει ούτε ένα από τους πάνω από 1.000 μνημονιακούς νόμους των περασμένων χρόνων καλώντας το λαό να τους αποδεχτεί ως δεδομένους, αλλά αντίθετα θα επεκτείνει παραπέρα την αντιλαϊκή επίθεση.

Είναι προκλητικό η κυβέρνηση να λέει ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα, όταν αυτά καταγράφονται στις συμφωνίες της με τους ιμπεριαλιστικούς «θεσμούς», που περιλαμβάνουν συνέχιση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών ανατροπών, γενίκευση της φοροληστείας, απαρέγκλιτη «δημοσιονομική πειθαρχία», δηλαδή νέες περικοπές ακόμα και για κονδύλια που αφορούν βασικές κοινωνικές ανάγκες και όλα αυτά με ορίζοντα πολλών δεκαετιών.

Πάνω σε αυτούς και ανάλογους στόχους, η σημερινή και οι επόμενες κυβερνήσεις θα «αξιολογούνται» για τις επιδόσεις τους στη στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας από την ΕΕ. Απάτη αποτελούν και τα περί «τέλους της επιτροπείας», αφού μόνιμη είναι η «εποπτεία» σε βάρος των λαϊκών αναγκών.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα λεγόμενα «αντίμετρα», που η κυβέρνηση παρουσιάζει ως «αριστερή κοινωνική πολιτική». Στην πραγματικότητα, δεν είναι τίποτα περισσότερο από την τακτική αναδιανομής της φτώχειας με κάποια επιδόματα που ούτε κατά διάνοια δεν θα ανακουφίζουν από τη συνολική αντιλαϊκή επίθεση, και τα μέτρα στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων με δισεκατομμύρια ευρώ».

Για την προσπάθεια πόλωσης και τα ψεύτικα διλήμματα με τα οποία προσπαθούν να εγκλωβίσουν το λαό ο Νίκος Κουτουμάνος τόνισε ότι:

« Οι πραγματικές διαφορές ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ είναι μηδαμινές. Αφορούν στο από ποια τσέπη θα τα πάρουν από το λαό, καθώς και την υπηρεσία που προσφέρει ο καθένας στο σύστημα. Η μεν ΝΔ προτάσσει την προσήλωσή της στις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, ο δε ΣΥΡΙΖΑ την ικανότητά του στη χειραγώγηση του λαού.

Από κοντά και η "μεταμφίεση" του ΠΑΣΟΚ, που διεκδικεί ρόλο μπαλαντέρ σε μια επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Η ανάπτυξη, την οποία υπηρετούν όλοι τους, είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη, που στηρίζεται στην πάμφθηνη εργατική δύναμη, στους ανταγωνισμούς και τους πολέμους».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Νίκος Κουτουμάνος υπογράμμισε ότι:

«Το πραγματικό ερώτημα είναι ανάπτυξη για ποιον. Ανάπτυξη προς όφελος του λαού μπορεί να υπάρξει μόνο με ριζικές ανατροπές στην οικονομία και την κοινωνία, σε σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του».

Παράλληλα κάλεσε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε:

«Συμπόρευση με το ΚΚΕ για ισχυρό εργατικό κίνημα και Κοινωνική Συμμαχία για να ξεκινήσει μια μεγάλη αντεπίθεση με στόχο την ανατροπή του συστήματος που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά και καταστροφές».

Και τόνισε ότι:

«Η πραγματική διαφορά υπέρ του λαού, μπορεί να γίνει με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λακωνίας, Βασίλης Βρουλίτης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους φίλους και τα μέλη του Κόμματος που παραβρέθηκαν στο κάλεσμα της Τομεακής, αναφέρθηκε στο γεγονός της βεβήλωσης του μνημείου του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ στην περιοχή « Γκαγκανιά Μολάων» και ενημέρωσε για την άμεση αποκατάστασή του. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «το πρωί του Σαββάτου μέλη και φίλοι του Κόμματος αποκατέστησαν το μνημείο στους Μολάους προς τιμή των εκατοντάδων αγωνιστών της αντίστασης και του ηρωικού Λοχαγού του ΕΛΑΣ Μανώλη Σταθάκη, που είχαν βεβήλωση πριν από δύο ημέρες φασιστοειδή». Τόνισε ότι:

«Η άμεση αποκατάσταση του μνημείου ήταν χρέος στα ποτάμια αίματος που χύθηκαν στη Λακωνία και σε όλη την Ελλάδα για την λευτεριά και την προκοπή της πατρίδας μας από ντόπιους και ξένους δυνάστες».

Συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι:

«Τέτοιες ενέργειες ούτε μας φοβίζουν ούτε μας τρομοκρατούν, αντίθετα μας πεισμώνουν. Δυναμώνουν ακόμη περισσότερο την επιμονή μας ώστε να καθαρίσει η κοινωνία από κάθε φασιστοειδές σκουπίδι και καλούμε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να παλέψει μαζί με το ΚΚΕ, μέσα από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, ώστε να το πετύχουμε. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα την προσπάθειά μας για να γνωρίσει ο λαός μας την αληθινή ιστορία, ενάντια στους παραχαράκτες της. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ανάπτυξη της κοινωνικής συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την εργατική εξουσία, για μια ανώτερη κοινωνία που θα καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό».


Στη συνέχεια της εκδήλωσης ακολούθησε λαϊκό γλέντι.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ