Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018

Ημερίδα στην Τρίπολη για τον εναλλακτικό τουρισμό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:04:00 π.μ. | |
Ημερίδα στην Τρίπολη για τον εναλλακτικό τουρισμό
Οι προοπτικές ανάπτυξης της Πελοποννήσου μέσα από τον εναλλακτικό τουρισμό ήταν το κεντρικό θέμα εκδήλωσης που διοργάνωσε σήμερα στην Τρίπολη το Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου.

΄΄Η προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως ο πεζοπορικός, ο αθλητικός, θρησκευτικός κλπ είναι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης όλης της περιφέρειας ΄΄ τόνισε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου που συντόνισε την εκδήλωση.

Εισηγήσεις πάνω σε αυτό το νευραλγικό κομμάτι της οικονομίας της Πελοποννήσου έκαναν ο πρόεδρος του τουριστικού τμήματος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Σαμπράκος αλλά και ο Γιάννης Λαγός ( ΜΑΙΝΑΛΟΝ ΚΟIΝ.Σ.ΕΠ.) που μίλησε για το δίκτυο μονοπατιών της Πελοποννήσου και την προσφορά του στην συνολική ανάπτυξη.

Στη σημερινή ημερίδα ένα ακόμη θέμα προς συζήτηση ήταν οι εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας στον πρωτογενή τομέα που για την Πελοπόννησο είναι εξ ίσου σημαντικός όσο κι ο τουρισμός.

Τα θέματα ανέπτυξαν καθηγητές του ΤΕΙ Πελοποννήσου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ο αντιπρόεδρος του Κέντρου Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου Νίκος Κουτσόγιωργας σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Τρίπολης μίλησε για την προσφορά του Κέντρου στην περιφέρεια , ενός Κέντρου πρόεδρος του οποίου είναι ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης .

Ρεπορτάζ : Γιάννης Γαλανόπουλος
Πηγή:ert.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ