ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Με μεγάλη προσέλευση η διαβούλευση στο Ναύπλιο για το πάρκο Κολοκοτρώνη (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:54:00 μ.μ. | |
Με μεγάλη προσελευση η διαβούλευση στο Ναύπλιο για το πάρκο Κολοκοτρώνη (βίντεο)
 Σε μια άκρως δημοκρατική διαδικασία, της συμμετοχής των πολιτών στην διαβούλευση για το πως θα γίνουν οι εργασίες ανάδειξης και συντήρησης του Πάρκου Κολοκοτρώνη, προέβη ο Δήμος Ναυπλιέων την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018.
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος στο χώρο του πάρκου μπροστά στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη για πρώτη φορά μαζί με όλους τους θεσμικούς φορείς της πόλης και δημότες, ξεκίνησαν μια ανοιχτή συζήτηση για το πώς θα ήθελαν την διαμόρφωση του συγκεκριμένου χώρου.
Σε πρόσφατο δημοτικό σύμβουλο ελήφθη απόφαση να υλοποιηθεί μελέτη ανάπλασης του πάρκου με εξασφάλιση 300.000 ευρώ από το "Πράσινο Ταμείο" της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ως προς το περιεχόμενο της ανάπλασης, όπως είπε ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημ. Κωστούρος, πέρα από το δημοτικό συμβούλιο, άποψη έχουν όλοι οι δημότες και φορείς.
Πρόκειται για το κεντρικό πάρκο του Ναυπλίου όπου δεσπόζει ο έφιππος ανδριάντας του Θ. Κολοκοτρώνη , τα παρτέρια με τα λουλούδια και τα κανόνια πάνω στα οποία έχουν παίξει και μεγαλώσει γενιές παιδιών.
Μετά το Δήμαρχο μίλησαν η μηχανικός –εντεταλμένη σύμβουλος του δήμου Δήμητρα Κατσαφάρα , ο μελετητής Δημ. Ξυπολιάς , οι επικεφαλής των παρατάξεων Χ. Γραμματικόπουλος, Δ. Δρούγκας, Χ. Αντωνιάδης, Γ. Πινάτσης, ο πρώην Δημαρχος Π. Αναγνωσταράς, η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας Α. Παπαδημητρίου αλλά και απλοί πολίτες, με τους περισσότερους να προτείνουν να παραμείνει το πάρκο ως έχει και οι όποιες παραβάσεις γίνουν να εχουν σκοπό τον καλλωπισμό και οπωσδήποτε την διατήρηση του αρχιτεκτονικού του σχεδιασμού και την ιστορικότητα του χώρου.
Το υλικό αυτής της διαβούλευσης θα τεθεί εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πάρει και την τελική απόφαση ως προς το περιεχόμενο της ανάπλασης, με τη γνωμοδότηση βέβαια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας η οποία θα έχει και καταλυτικό ρόλο, σεβόμενη την πολιτιστική μας κληρονομιά όπως τόνισε η κα Παπαδημητρίου.
 Το πάρκο Κολοκοτρώνη είναι ένα πάρκο στο κέντρο του Ναυπλίου, αφιερωμένο στη μνήμη του ”Γέρου του Μοριά”.
Το πάρκο διαμορφώθηκε με την επέκταση της πόλης μέχρι τη θέση του Σιδηροδρομικού Σταθμού και πραγματοποιήθηκε με διάταγμα του 1901.
Στο κέντρο του πάρκου βρίσκεται το ομώνυμο άγαλμα, ο έφιππος ανδριάντας του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης, που αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα δημιουργήματα της νεοελληνικής γλυπτικής.
 Φιλοτεχνημένο από τον γλύπτη Λάζαρο Σώχο στο Παρίσι, το Άγαλμα Κολοκοτρώνη χυτεύτηκε το 1894 στο χυτήριο Τιεμπό του Παρισίου (σε δύο αντίτυπα) και το 1895 μεταφέρθηκε στην Ελλάδα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ