Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018

Κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:16:00 π.μ. | | |
Κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αργολίδας
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς και παρά την αποκαλούμενη έξοδο από τα μνημόνια ,η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο του εμπαιγμού και της εξαπάτησης και σαν να μην «τρέχει τίποτα» προσπαθεί να μας πείσει για την «επιστροφή στην κανονικότητα», για το «τέλος των Μνημονίων», πως «τα δύσκολα πέρασαν».

Φτάνει πια με τα ψέματα και τις απάτες τους!

Η ανάπτυξη για την οποία μιλούνε όλοι , έχει στόχο τις επενδύσεις και τα κέρδη, προϋποθέτει μια ζωή με τα ελάχιστα για τους εργαζόμενους, για τα νέα παιδιά. Σημαίνει ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060. Συνεχείς απώλειες σε μισθούς και συντάξεις. Οι πάνω από 700 μνημονιακοί νόμοι είναι εδώ, εφαρμόζονται καθημερινά χωρίς καμιά πρόθεση κατάργησής τους από την κυβέρνηση.

Η “επόμενη μέρα” λοιπόν βρίσκει το διαρκές Μνημόνιο για την Παιδεία σε ισχύ:

• Η υποχρηματοδότηση των σχολείω

ν και τα σοβαρά προβλήματα στις υποδομές.

• Τα 25.000 χιλιάδες κενά που η κυβέρνηση δε θέλει να καλύψει με τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στη εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις!

• Όλοι νόμοι και οι διατάξεις που ψηφίστηκαν με στόχο τις περικοπές αναγκών σε προσωπικό (ρυθμίσεις για ολοήμερο, ωρολόγια προγράμματα στα Δημοτικά κ.α.).

• Δεν πάρθηκε ούτε ένα μέτρο για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο.

• Είναι οι εδώ οι νόμος 4547 για τις “δομές υποστήριξης” που δίνει ισχυρό πλήγμα στην Ειδική Αγωγή και ανοίγει το δρόμο στα διάφορα ιδιωτικά κέντρα.

• Η αντιλαϊκή - αξιολόγηση στο Δημόσιο και την εκπαίδευση, που επανήλθε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να περάσει τις αντιδραστικές αλλαγές στο σχολείο.

Κανένας συμβιβασμός με τη μιζέρια!

Καλύτερες μέρες θα έρθουν μόνο μέσα από τη δική μας δράση και συμμετοχή στους αγώνες, με συσπείρωση στα σωματεία μας, σε κοινή δράση και συμμαχία με τους άλλους εργαζόμενους και το εργατικό κίνημα.

Με ένα κίνημα μαζικό, διεκδικητικό, που δεν παζαρεύει το πόσα θα χάσουμε. Δε θα ανοίγει τον δρόμο στις κυβερνήσεις να υλοποιούν τις αντιλαϊκές πολιτικές τους (βλ. Αξιολόγηση/ελαστική απασχόληση). Δε θα συμβιβάζεται με τις αιτίες που γεννούν την αντιλαϊκή πολιτική. Θα παλεύει για την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων, την ανάκτηση των απωλειών, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Συνάδελφοι, μπροστά να βάλουμε τις ανάγκες μας!

· Σύγχρονες υποδομές σε όλα τα σχολεία! Άμεσα μέτρα αντιπυρικής – αντιπλημμυρικής - αντισεισμικής θωράκισης!

· Γενναία χρηματοδότηση όλων των σχολικών επιτροπών!

· Τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών! 25 χιλιάδες μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των σχολείων!

· Αυξήσεις στους μισθούς! Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού! Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων!

· Ικανοποίηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας!

· Πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας. Ενάντια σε ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – Ε.Ε. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις.

· Ένας εκπαιδευτικός για κάθε μαθητή που χρειάζεται παράλληλη στήριξη!

· Επίδομα στέγασης, δωρεάν μετακίνηση και σίτιση για όλους τους αναπληρωτές!

· Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και συμβασιούχων εκπαιδευτικών!

· Άμεση χρηματοδότηση για τις απαραίτητες δομές και προσωπικό, ώστε η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή να γίνει πραγματικότητα για όλα τα παιδιά!ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ