ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Γ. Μανιάτης: Καταστρέφουν για 15.000 € την “κλημεντίνη” στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:48:00 μ.μ. | |
Γ. Μανιάτης: Καταστρέφουν για 15.000 € την “κλημεντίνη” στην Αργολίδα
Ο Βουλευτής Αργολίδας, καθ. Γ. Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκτεταμένες και φέτος είναι οι ζημιές στην παραγωγή μανταρινιών “κλημεντίνης” στην Αργολίδα, εξαιτίας της επανάληψης, γι άλλη μια χρονιά, των γνωστών φαινομένων έντονων βροχοπτώσεων και ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών.

Σε πολλές περιοχές της Αργολίδας, μάλιστα, η καταστροφή φτάνει το 100%.

Όλα αυτά επειδή το Υπουργείο Γεωργίας αρνείται με αστείες δικαιολογίες να χρηματοδοτήσει το πιλοτικό πρόγραμμα που έχει υποβάλλει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Αργολίδας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η καταστροφή.

Τώρα, βρισκόμαστε δυστυχώς, γι άλλη μια χρονιά, μπροστά σε μια τραγική καταστροφή, όπου απαιτείται να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις των πληγέντων παραγωγών.

Από τον Ιούνιο του 2018, έχω αναδείξει το θέμα σε σχετική ερώτησή μου προς τον τότε Υπουργό Γεωργίας, κ. Ε. Αποστόλου. Η απάντηση ήταν αστεία: «το Υπουργείο εξετάζει το πρόγραμμα που έχει υποβάλλει η ΔΑΟΚ Αργολίδας, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της ασθένειας της κηλίδωσης των μανταρινιών, προκειμένου να εισηγηθεί την επιχορήγησή του από το Ταμείο Γεωργίας και Κτηνοτροφίας». Προφανώς αυτή η απάντηση μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει στους παραγωγούς της Αργολίδας όταν συνεχίζουμε να βρισκόμαστε, γι άλλη μια χρονιά, μπροστά στα τραγικά αποτελέσματα της ανικανότητας του Υπουργείου.

Με βάση όλα τα παραπάνω, ζητάμε τα ακόλουθα:

1. Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες αποζημιώσεων προς τους παραγωγούς

2. Να χρηματοδοτηθεί άμεσα με τις αναγκαίες 15.000 € το πρόγραμμα που έχει προτείνει η ΔΑΟΚ Αργολίδας, προκειμένου να μην επαναληφθεί η καταστροφή που έχουμε μπροστά μας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ