ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Με ενδιαφέρον η δράση «Υγιεινή Διατροφή: Ζάχαρη» από την 1η ΤΟΜΥ Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:12:00 μ.μ. | |
Με ενδιαφέρον η δράση  «Υγιεινή Διατροφή: Ζάχαρη» από την 1η ΤΟΜΥ Άργους
Την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού για την προαγωγή της υγείας, πραγματοποίησε τη δέκατη δράση της με ωφελούμενους τους ενήλικους πολίτες του δήμου Άργους-Μυκηνών.

Το θέμα της εν λόγω δράσης ήταν «Υγιεινή Διατροφή: Ζάχαρη» και σκοπός της ήταν οι πολίτες να μειώσουν την καθημερινή κατανάλωση ζάχαρης στη διατροφή τους ως αποτέλεσμα της απόκτησης γνώσεων και δεξιοτήτων και της αλλαγής στάσης/συμπεριφοράς σχετικά με την πρόσληψή της. Παρουσιάστηκαν ερευνητικά δεδομένα σχετικά με την ετήσια κατανάλωση ζάχαρης κατ’ άτομο, καθώς και οι συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τη μείωση της κατανάλωσης της ζάχαρης τόσο της κρυσταλλικής όσο και της «κρυμμένης» στα επεξεργασμένα και βιομηχανοποιημένα τρόφιμα. Δόθηκε έμφαση στην καθημερινή ποσότητα ζάχαρης, που επιτρέπεται να προσλάβει κάθε άτομο με στόχο πάντα τη μείωσή της. Επιπλέον, επισημάνθηκε για ακόμα μια φορά η ανάγκη ανάγνωσης και κατανόησης του περιεχομένου των ετικετών των συσκευασμένων τροφίμων και η προσπάθεια ρύθμισης της καθημερινής πρόσληψης ζάχαρης και άλλων συστατικών των τροφών με βάση τους κανόνες της υγιεινής διατροφής.

Η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους αποτελούμενη από τη Γενική Ιατρό κ. Χ. Σπυράκη, την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Γ. Μπόζνου και την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Β. Γιαννακοπούλου παρουσίασαν με τη μεθοδολογία της εκπαίδευσης ενηλίκων τα εξής σημεία:

- Τι είναι η ζάχαρη;

- Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στα είδη της ζάχαρης;

- Σε ποια τρόφιμα βρίσκεται η ζάχαρη;

- Ποια είναι η επιτρεπόμενη ημερήσια πρόσληψη ζάχαρης;

- Ποιες είναι οι επιπτώσεις της ζάχαρης στον οργανισμό;

- Τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης και ποια τρόφιμα χαρακτηρίζονται από υψηλό και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη;

- Χρήσιμες συμβουλές για τη μείωση της κατανάλωσης ζάχαρης.

o Οι οδηγίες του Παγκόσμιου Oργανισμού Yγείας σχετικά με την πρόσληψη ζάχαρης.

Ακολούθησε συζήτηση για το ανωτέρω θέμα, ανταλλαγή απόψεων και δέσμευση των συμμετεχόντων για την υιοθέτηση καλών πρακτικών αναφορικά με τη μείωση της ποσότητας της ζάχαρης στην καθημερινή διατροφή.

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί θερμά το Δήμο Άργους-Μυκηνών, την Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. και όλους τους υπαλλήλους για την αποτελεσματική συμβολή τους.


Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ
ΣΠΥΡΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΕΑ’ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ