ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Είναι φυσιολογικό από το πρωί να μην μπορείτε να «πάρετε τα πόδια σας;» - Ξέρετε το Σύνδρομο της Χρόνιας Κόπωσης;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:23:00 μ.μ. |
Είναι φυσιολογικό από το πρωί να μην μπορείτε να «πάρετε τα πόδια σας;» - Ξέρετε το Σύνδρομο της Χρόνιας Κόπωσης;
 Έχετε παρατηρήσει να ξυπνάτε το πρωί κουρασμένοι όσο καλά και αν έχετε κοιμηθεί ή κατά τη διάρκεια της ημέρας να έχετε υπνηλία και να προσπαθείτε να «πάρετε τα πόδια σας»;

Έχετε πιστέψει ότι το να προσπαθείς να ανταπεξέλθεις στην αμείλικτη καθημερινότητα για τα πιο απλά πράγματα είναι φυσιολογικό,πριν από την ηλικία των 80;

Συμπτώματα όπως μυική αδυναμία, πονοκέφαλοι, αυπνία και συνεχόμενη κόπωση χωρίς παθολογικό ή προφανή λόγο μήπως δεν είναι φυσιολογικά;

Το 1800 για πρώτη φορά σε ιατρικά κείμενα περιγράφτηκαν καταστάσεις χρόνιας κόπωσης χωρίς προφανή αίτια.

Μάλιστα το 1830 δόθηκε και η πρώτη σχετική θεραπευτική αγωγή.

Το Σύνδρομο της Χρόνιας Κόπωσης

Όπως μας εξηγεί η δερματολόγος αφροφισιολόγος Dr. Νικολέτα Κοḯνη M.D πρόκειται για μία αόρατη Νόσο που ενώ δεν παρουσιάζει παθολογικά συμπτώματα (εξετάσεις φυσιολογικές) το άτομο στερείται ενέργειεας και διάθεσης σε σχέση με τις φυσιολογικές καθημερινές δραστηριότητες του.
Τις τελευταίες δεκαετίες το Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης έχει ταυτιστεί με τα επινεφρίδια και είναι και γνωστό και ως Κόπωση των Επινεφριδίων όπως αναφέρεται στην Ιατρική βιβλιογραφία.
Σύμφωνα με στατιστικές όλο και περισσότερα άτομα στην κυριολεξία πάσχουν από αυτή τη μοντέρνα νόσο η οποία προκύπτει όταν το σώμα στρεσάρεται, είτε χρόνια, δηλαδή διαρκώς από καταστάσεις, είτε από γεγονότα τα οποία συμβαίνουν για μικρό χρονικό διάστημα αλλά προκαλούν έντονο στρες στον οργανισμό μας.

Συσσωρευτικά η ομοιόσταση του οργανισμού επηρεάζεται, τα επινεφρίδια μας δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν και βιώνουμε χρόνιες καταστάσεις κόπωσης, που ακριβώς επειδή δρουν αθροιστικά μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε ότι είναι φυσιολογικό με την πάροδο των ετών να προκύπτει η κούραση και να μην αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα μας επαρκώς.

Εκτός από περιπτώσεις ακραίων καταστάσεων οι οποίες είναι παροδικές όπως οικονομικά θέματα, η απώλεια εργασίας ή προσφιλούς ανθρώπου κτλ, η χρονιότητα της κόπωσης δηλαδή της προσπάθειας για τη καθημερινότητά μας σίγουρα δεν είναι φυσιολογική κατάσταση.

Το άτομο καλό θα είναι να λαμβάνει Ιατρική βοήθεια σε σχέση με το Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης και να επανέρχεται σταδιακά στα πρότερα επίπεδα ευεξίας και ενέργειας που είχε.

Με εξετάσεις αίματος ή ούρων μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε ότι πρόκειται για την κόπωση των επινεφριδίων και σταδιακά να την αποκαταστήσουμε.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ