ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Με επιτυχία έληξε η επίσκεψη Ευρωπαϊκών ομάδων μαθητών στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:58:00 μ.μ. |
 Δραστηριότητα C3 – Βραχυπρόθεσμη ανταλλαγή ομάδων μαθητών του σχεδίου Erasmus+ με τίτλο «It’s Logical, dear Math!» πραγματοποιήθηκε από την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 στο 1ο Γυμνάσιο Ναύπλιου.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας – 16 μαθητές και 8 καθηγητές – από Πορτογαλία, Ιταλία, Ουγγαρία και Λιθουανία παρακολούθησαν το πρόγραμμα δραστηριοτήτων που είχαν ετοιμάσει 20 μαθητές της Γ τάξης του σχολείου μας και οι 15 καθηγητές που ανήκουν στην παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος.
Οι 20 μαθητές του σχολείου μας είχαν επιλεγεί, όπως και οι Ευρωπαίοι μαθητές, από 2 τεστ στα μαθηματικά και στη λογική κοινά για όλα τα σχολεία, 1 μήνα πριν τη επίσκεψη. Οι μαθητές και οι οικογένειές τους υποστήριξαν αυτή την φιλοξενία με πολύ ενθουσιασμό και χαρά.
Οι μαθητές κατά τη διάρκεια αυτών των 5 ημερών παρακολούθησαν ένα πυκνό πρόγραμμα δραστηριοτήτων που είχαν σχέση με το θέμα του σχεδίου, δηλαδή με τα μαθηματικά και τη λογική. Διαγωνίστηκαν στα μαθηματικά και τη λογική, έπαιξαν μαθηματικά παιχνίδια, έλυσαν γρίφους για να αποδράσουν από escape rooms.
Έκαναν και επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους των Μυκηνών και της Επιδαύρου, στο Παλαμήδι, στο παλαιό Ναύπλιο, στο Λαογραφικό Μουσείο, στο μουσείο της Ακρόπολης και στο βράχο της Ακρόπολης. Επισκέφτηκαν επίσης το Δημαρχείο και το γραφείο Europe Direct Ναυπλίου, και το ΚΕΣ του Πανεπιστημίου Harvard.
Ευχαριστούμε τον Δήμο Ναυπλιέων, τον δήμαρχο, κ. Κωστούρο, την σύμβουλο Παιδείας κ. Ράλλη, την κ. Τζομάκα, υπεύθυνη του γραφείου Europe Direct Ναυπλίου, την κ. Γκόγκα και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στο Ναύπλιο, τον διευθυντή ΔΔΕ Αργολίδας κ. Γαληνό και την προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Βούρδουλα, την κ. Καβεζού από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αργολίδας «Ελπίδα Ζωής».
Ευχαριστούμε πάνω από όλα τους γονείς των μαθητών μας που με την θετική τους διάθεση και την προσφορά τους έκαναν την φιλοξενία των εταίρων μας πολύ ζεστή και χαρούμενη.
Το επόμενο μας ραντεβού είναι με μαθητές στο σχολείο του Sao Joao da Madeira της Πορτογαλίας την ερχόμενη Άνοιξη.
Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα φιλοξενίας και φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στο ιστολόγιο του σχολείου για τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ εδώ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ