ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Σημαντική η συμβολή του Συλλόγου Δρομέων και Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας στον 4ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:26:00 μ.μ. | |
Σημαντική συμβολή του Συλλόγου Δρομέων και Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας στον 4ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο
"Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ», σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύνδεσμο (Φ.Α.Ο.Σ.) διεξαγάγουν τον αγώνα «4ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ΑΘΗΝΑ – ΣΠΑΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ 490 χλμ 16-20/11/2018 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Το αθλητικό αυτό γεγονός του 4ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου Αθήνα–Σπάρτη–Αθήνα 490 χλμ κινείται σε ένα τρίπτυχο, συμβολίζοντας το ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ, την ιστορικής σημασίας πορεία του Φειδιππίδη και την ευαισθητοποίηση για τα περιβαλλοντικά προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.
 Η ΖΟΤΕΝ σε συνεργασία με τον Α.Π.Σ «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ» και με τον Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύνδεσμο (Φ.Α.Ο.Σ.) θα είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση και υλοποίηση του περιβαλλοντικού προγράμματος. Η βασική μας δέσμευση είναι να χρησιμοποιήσουμε τους φυσικούς πόρους του πλανήτη μας αποτελεσματικά, να μειώσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον και να είμαστε υπεύθυνοι για τα απόβλητα που παράγονται από αυτό το αθλητικό γεγονός.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: 

Οι Σύλλογοι:
ΣΔΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
ΣΔΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ Ν ΠΡΟΑΣΤΕΊΩΝ «ΕΥΚΛΗΣ»
ΕΦΗΡΑΙΟΙ ΩΚΥΠΟΔΕΣ
ΣΕΒΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟΝΟΔΡΟΜΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΔΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ
ΣΔΥΜ ΘΗΒΑΣ.

Η διάρκεια του αγώνα ειναι συνολικά 104 ώρες και η εκκίνηση εγινε στις 16 Νοεμβρίου στον χώρο της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών όπου θα γίνει και ο τερματισμός 

Ο τερματισμός του τελευταίου δρομέα θα γίνει στις 20 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 14:00 μ.μ.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Η διαδρομή ακολουθεί όλο τον αρχαίο δρόμο από Αθήνα – Ελευσίνα –Μέγαρα- Αρχαία Κόρινθο και εκεί θα περνάει τον δρόμο προς Αγ. Βασίλειο, Αρχ. Κλεωνές, για να φτάσει στην Αρχαία Νεμέα. 

Στην συνέχεια  ακολουθεί τη διαδρομή προς Μαλανδρένι, Λύρκεια, Καρυά. θα ανέβει το Αρτεμίσιο, θα κατέβει Νεστάνη, θα περάσει από Τεγέα για να μπει πλέον στον δρόμο Τρίπολης-Σπάρτης και να φτάσει στο άγαλμα του Λεωνίδα, στο Στάδιο της Σπάρτης.

Έτσι θα διασφαλιστεί η πιστότερη διαδρομή που διέτρεξε ο Αρχαίος Ημεροδρόμος Φειδιππίδης.
Επιστροφή από τον ίδιο ακριβώς δρόμο.

Συνολική διαδρομή 490 χλμ .

Ο σύλλογος Δρομέων και Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας πιστός για 4η συνεχόμενη χρονιά παρών κρατώντας 5 σταθμούς τροφοδοσίας, 34ο 128.3.χλμ ,35ο 131.6 χλμ, 36ο 135.6χλμ , 37ο 140 χλμ, 39ο 149.4 χλμ προς ΣΠΑΡΤΗ και προς ΑΘΗΝΑ 87ο σταθμό 340.6 χλμ, 92ο χλμ 361.7 χλμ με 9 άτομα από το Δ.Σ και τα μέλη ΒΥΡΛΑΣ, ΠΑΝΟΒΡΑΚΟΣ, ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ. ΒΛΑΧΟΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ , ΔΗΜΑΣ (νεαρός), ΤΟΥΦΕΞΙΑΔΗΣ , ΠΙΚΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ. 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ