ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

"Οι Καλλιπάτειρες του 21ου Αιώνα" και χοροθεατρικό δρώμενο σε εκδηλωση για την γυναίκα και τον αθλητισμό στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:35:00 π.μ. | | |
"Οι Καλλιπάτειρες του 21ου Αιώνα" και χοροθεατρικό δρώμενο σε εκδηλωση για την γυναίκα και τον αθλητισμό στο Άργος
«ΟΙ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΕΣ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ» - Ο ρόλος της γυναίκας, οι προοπτικές και οι προκλήσεις στον αθλητισμό και στην διαπολιτισμική κοινωνία του αύριο είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», την Τετάρτη, 21-11-2018 και ώρα 19:30.


1. «Η επίδραση της άθλησης στην υγεία και στην πρόληψη του καρκίνου», από τον Ιωάννη Δημητριάδη.

Ο Ιωάννης Δημητριάδης είναι Ιατρός Παθολόγος Ογκολόγος, από το Άργος. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Πατρών και έκανε Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα της Θωρακικής Ογκολογίας. Έχει ειδικευτεί στην Θεραπεία του Καρκίνου, την Κλινική Έρευνα και την Ιατρική Εκπαίδευση και έχει σημαντική εμπειρία στους τομείς της Ιατρικής Ογκολογίας και της Γυναικολογίας καθώς και στις Ουροποιογεννητικές Κακοήθειες. Έχει εργαστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αλεξάνδρα», στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας καθώς και στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους, όπου παραμένει ως σήμερα.

2. «Η θέση της γυναίκας στην κοινωνία, στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο», από τον Ιωάννη Αποστολόπουλο.

Ο Γιάννης Αποστολόπουλος από το Άργος είναι συνταξιούχος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, απόφοιτος της Εθνικής Ακαδημίας Σωματικής Αγωγής Αθηνών. Εργάστηκε σε Γυμνάσια και Λύκεια των Νομών Λακωνίας και Αργολίδας και δίδαξε ποδόσφαιρο στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών και ως εισηγητής-επιμορφωτής σε σεμινάρια, επιμορφωτικά κέντρα εκπαιδευτικών και σχολές προπονητών της ΕΠΟ. Κατά τη διάρκεια της τριακοπενταετούς σταδιοδρομίας του διετέλεσε Διευθυντής στο Γυμνάσιο Προσύμνης και Προϊστάμενος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Νομού Αργολίδας. Έχει συγγράψει τέσσερα βιβλία με αθλητικό, ιστορικό και πολιτιστικό περιεχόμενο και με δύο επιστημονικές ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια ανέδειξε τη συμβολή του Άργους στη γένεση της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας και στην εδραίωση των ιερών αγώνων (Ολύμπια, Νέμεα, Πύθια, Ίσθμια). Ως αθλητής έπαιξε για πολλά χρόνια ποδόσφαιρο σε εθνικές κατηγορίες στον Παναργειακό, στη Λαμία και στη Σπάρτη. Ασχολήθηκε με την προπονητική του ποδοσφαίρου και κατά καιρούς προσέφερε τις υπηρεσίες του ως διοικητικός παράγων στον στίβο, στην πετοσφαίριση και στο ποδόσφαιρο (ΕΠΟ, ΕΠΣΑ).
Ένα μοναδικό χοροθεατρικό δρώμενο θα παρουσιαστεί στα πλαίσια της εκδήλωσης «ΟΙ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΕΣ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ» έχει τίτλο : «ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ»

Χειραφέτηση σημαίνει το να γίνεται κανείς κύριος της τύχης του, ανεξάρτητος, η απελευθέρωση από τα δεσμά μιας εξουσίας. Ηχειραφέτηση της γυναίκας ήταν αποτέλεσμα μακρών αγώνων.

Μία πρωτοβουλία του Φείδωνα Άργους με την υποστήριξη του ΝΠΔΔ Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός του Δήμου Άργους Μυκηνών και την ευγενική φιλοξενία της ΚΕΔΑ-Μ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ