Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018

Με 60 σπουδαστές ξεκίνησε το διήμερο σεμινάριο φωνητικής από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:21:00 μ.μ. | |
Με 60 σπουδαστές ξεκίνησε το διήμερο σεμινάριο φωνητικής από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας
Με απόλυτη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή σπουδαστών από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας και όχι μόνο, διεξάγεται το διήμερο σεμινάριο φωνητικής στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Άργους (Μπουσουλοπούλειο). 

Το σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεώς Αργολίδας, σε συνεργασία με τον Δήμο Άργους - Μυκηνών και προσωπικά με την αρωγή του κ. Νίκου Δελή. 

Η διδάσκουσα κ. Χριστίνα Μιχαλάκη κατόρθωσε με αριστοτεχνικό τρόπο στα στενά χρονικά περιθώρια του σεμιναρίου να ωθήσει τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τις σωστές τεχνικές αναπνοής και ορθής τοποθέτησης της φωνής, "δένοντας" την ομάδα σε ένα υπέροχο ηχητικό αποτέλεσμα. 

Σήμερα δουλεύουμε ξεχωριστά, με εξατομικευμένη διδασκαλία, τις ιδιαιτερότητες και ξεχωριστές ανάγκες του καθενός. 

Μακάρι όλοι όσοι διακονούμε στα αναλόγια να αντιληφθούμε πως η εκκλησιαστική μουσική είναι λόγια μουσική, και ως τέτοια, απαιτεί γνώση και τεχνική. Το να βαφτίζουμε "ύφος" τη στρέβλωση του λόγου και την καταπίεση του φωνητικού οργάνου είναι απλώς..... λάθος! 

Ανάμεσα στους 60 συμμετέχοντες, ο Πρόεδρος του Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Αργολίδος και καλός φίλος κ. Γιάννης Δέδες, η Πρόεδρος του ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΡΓΟΥΣ κ. Ευτυχία Δημοπούλου, πολλοί συνάδελφοι ιεροψάλτες από το Άργος, το Ναύπλιο αλλά και το Λυγουριό και άλλοι. 

Τέτοιες δραστηριότητες θα επαναληφθούν προς όφελος όλων μας στο μέλλον!
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ