Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018

Πανελλαδική κινητοποίηση από τους συμβασιούχους στους Δήμους την 8η Νοεμβρίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:50:00 π.μ. |
Πανελλαδική κινητοποίηση από τους συμβασιούχους στους Δήμους την 8η Νοεμβρίου
Κάλεσμα σε όλους τους συμβασιούχους των Δήμων να συμμετέχουν - στα πλαίσια της πανελλαδικής δράσης - στην κινητοποίηση της 8ης Νοεμβρίου 2018, με στόχο τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων.

Η κινητοποίηση θα υλοποιηθεί με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 5 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ανακοίνωση

Συνάδελφε συμβασιούχε,

Μαζί δώσαμε τον αγώνα 4 χρόνια τώρα για μόνιμη και σταθερή εργασία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας απέλυσε και τώρα η αστική δικαιοσύνη ολοκληρώνει το έργο της απολύοντας μας σταδιακά ανά δήμο, ακολουθώντας κατά γράμμα το Σύνταγμα που όλοι μαζί ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν. Ήρθε η ώρα να ξαναβγούμε στο δρόμο του αγώνα χωρίς αυταπάτες, ενάντια στο μέλλον που σχεδιάζουν για μας χωρίς εμάς!

Απαιτούμε τώρα νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή των συμβάσεων μας από ορισμένου σε αορίστου χρόνου

Γιατί δεν αντέχουμε να ζούμε άλλο με το άγχος και την ανασφάλεια για το τι θα μας ξημερώσει την επόμενη μέρα. Γιατί θέλουμε μόνιμο μισθό για να μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειες μας.

Δεν πρέπει να έχουμε καμιά αυταπάτη για το ρόλο και της σημερινής κυβέρνησης. Συνέχισε την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, υλοποίησε και υλοποιεί πλήρως τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για περαιτέρω τσάκισμα της Μόνιμης και Σταθερής δουλειάς και αντικατάσταση της με ευέλικτες μορφές (8μηνα, 3μηνα και 2μηνα). Στόχος τους να υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες ώστε στο μέλλον να τις χαρίσουν στα επιχειρηματικά συμφέροντα προκειμένου να αυξήσουν τη κερδοφορία τους. Αυτή είναι η «επιστροφή στην κανονικότητα» και το «τέλος των μνημονίων» που μας τάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, αυτή τη πολιτική στηρίζουν και η ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και όλα τα κόμματα που έχουν ως θεό τους τη πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης. Αυτή τη πολιτική στηρίζει και η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ.

Σπάμε τις αυταπάτες και τις αναμονές που προσπαθεί να σπείρει η κυβέρνηση. Σπάμε και τον τεχνητό διαχωρισμό ανάμεσα μας. Ο αγώνας για Μόνιμη και Σταθερή δουλειά είναι ενιαίος και ενιαία θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη. Αφορά και εσένα που έπιασες τώρα δουλειά μέσα από τη 3Κ, με το ΕΣΠΑ, το Βοήθεια στο Σπίτι, τα ΚΗΦΗ, με τη Κοινωφελή Εργασία, με οποιαδήποτε άλλη μορφή ελαστικής εργασίας, αφορά τους μόνιμους και αορίστου χρόνου συναδέλφους που αντιλαμβάνονται που θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση τις δημοτικές υπηρεσίες.

Ξέρουμε ότι ότι έχει κατακτηθεί μέχρι σήμερα, κατακτήθηκε με αγώνες. Τίποτα δεν μας χαρίσθηκε. Αν ακόμα κάποιοι παραμένουμε ακόμα στη δουλειά αυτό οφείλετε στην οργάνωση μας, το σωστό προσανατολισμό μας και στους αγώνες που αναπτύξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε. Στις 8 του Νοέμβρη βγαίνουμε στο δρόμο, βουλιάζουμε την πλατεία Κλαυθμώνος.

Φώτο ΑΠΕ ΜΠΕ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ