Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018

Σύντομες ειδήσεις από την Πελοπόννησο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:36:00 π.μ. |
Σύντομες ειδήσεις από την Πελοπόννησο
Συνελήφθησαν στο λιμάνι της Πάτρας, δύο άνδρες και μία γυναίκα, διότι μετέφεραν σε τροχόσπιτο 420 κιλά κάνναβης.

*Νέες χρηματοδοτήσεις σε δήμους της χώρας, ύψους 26.970,531,81 ευρώ, στο πλαίσιο των προγράμματος Φιλόδημος 2, για την συντήρηση σχολείων και αύλειων χώρων, για την αναβάθμιση παιδικών χαρών και την προμήθεια μηχανημάτων έργου. Οι χρηματοδοτήσεις αφορούν και τους δήμους Τρίπολης, Γορτυνίας, Άργους, Β. Κυνουρίας, Κορινθίων και Λουτρακίου.


*Το Περιφερειακό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ, θα γίνει στις 7 Νοεμβρίου, στην Τρίπολη, παρουσία της κ. Φώφης Γεννηματά.


* Τέσσερα σχολεία τελούν υπό κατάληψη στην Σπάρτη με τους μαθητές να ζητούν αλλαγή στο Νόμο Γαβρόγλου.

* Ιστορική πολιτιστική εκδήλωση, για τον ελληνισμό του Πόντου, θα γίνει την Κυριακή, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα Μέγας Αλέξανδρος Άργους.

* Δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις για το Κτηματολόγιο θα γίνουν στη Σπάρτη. Η πρώτη, σήμερα στην αίθουσα του Αθλητικού Οργανισμού, στις 5.30 μ.μ. και η δεύτερη την Δευτέρα, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

* Εθελοντική αιμοδοσία οργανώνει ο δήμος Σικυωνίων, την Κυριακή, στο δημαρχείο Κιάτου, απ’ τις 9 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι.

* Με τον υφυπουργό Αθλητισμού και Αθλητισμού, κ. Γ. Βασιλειάδη, συναντήθηκε ο δήμαρχος Σπάρτης, κ. Βαλιώτης, όπου και υπέγραψε την σύμβαση για το έργο κατασκευής νέου γηπέδου τένις, στις εγκαταστάσεις, στο Παρόρι Λακωνίας.

* Με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Δεοντολογίας του Καταστατικού και της Πιστοποίησης του Κινήματος Αλλαγής, γνωστοποιεί, ότι «δεδομένου των συλλογικών, ομόφωνων αποφάσεων του Κινήματος, για αυτόνομη πολιτική παρουσία στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, είναι αυτονόητο, ότι, για όσα στελέχη του Κινήματος, με προσωπική τους επιλογή, συνταχθούν σε αντίπαλα ψηφοδέλτια, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους του Κινήματος».

* Με 179 υπογραφές, δημιουργείται στην Πελοπόννησο, η κίνηση «Πελοποννησιακή Συμμαχία 2019» και θα διεκδικήσει την διακυβέρνηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στις εκλογές του Μαίου.

Πηγή:ert.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ