ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Ακραίο παράδειγμα απαράδεκτης κατάστασης το Νοσοκομείο Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:52:00 μ.μ. | |
Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Ακραίο παράδειγμα απαράδεκτης κατάστασης το Νοσοκομείο Ναυπλίου
 Την Δευτέρα 19/11 αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ με την πρόεδρο και τον Γ.Γ επισκέφθηκε το νοσοκομείο Ναυπλίου μετά από έκκληση των γιατρών του νοσοκομείου. Πραγματοποιήθηκε συνέλευση των γιατρών και παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του αναπληρωτή διοικητή. 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Ναυπλίου που αποτελεί ακραίο παράδειγμα της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, ιδιαίτερα αυτά της περιφέρειας.

Η στελέχωση στις θέσεις των μόνιμων ειδικευμένων γιατρών είναι στα επίπεδα του 50% (υπηρετούν συνολικά 21 σε 43 οργανικές θέσεις). Κάποια από τα κενά καλύπτονται με αποσπασμένους και με γιατρούς από την ΠΦΥ. Όλες οι θέσεις ειδικευομένων είναι κενές.

Παρά τις ελλείψεις, οι γιατροί και οι λοιποί εργαζόμενοι του νοσοκομείου με υπερπροσπάθεια προσφέρουν σημαντικότατο έργο στην δημόσια περίθαλψη μιας περιοχής με πληθυσμό αναφοράς 100 – 130 χιλιάδες που επιπρόσθετα επιβαρύνεται τόσο από επισκέπτες λόγω τουρισμού όσο και από τους κρατούμενους των εκεί φυλακών. Αντιμετωπίζονται πολλά επείγοντα και τακτικά περιστατικά καθημερινά.
Εξηγούν από την ΟΕΝΓΕ:

Δυστυχώς οι αρμόδιοι και ιδιαίτερα ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Ναυπλίου αντί να συμπαραστέκονται σε αυτό το σημαντικότατο έργο, το υπονομεύουν στην πράξη και φέρονται τελείως απαξιωτικά ενάντια στους γιατρούς.

Χαρακτηριστικά:

-Οι γιατροί εδώ και πάνω από ένα έτος ζητούν την προκήρυξη δύο (2) τουλάχιστον από τις κενές θέσεις (ενός επιμελητή Χειρουργού και ενός επιμελητή Παθολόγου). Παρά τα πολλαπλά έγκαιρα αιτήματα, αυτές οι θέσεις προκηρύχθηκαν μόλις πριν λίγες μέρες. Μάλιστα ούτε καν επικουρικούς επιμελητές δεν είχε εγκρίνει η διοίκηση μέχρι πρόσφατα για αυτές τις δύο θέσεις επικαλούμενη «έλλειψη κονδυλίων».

Οι εναπομείναντες 3 Γενικοί Χειρουργοί καθώς και οι 3 Παθολόγοι (εκ των οποίων οι 2 είναι αποσπασμένοι) εξοντώνονται λόγω αναγκαστικής υπερεφημέρευσης η οποία αφορά και τις λοιπές ειδικότητες του νοσοκομείου.

-Αρκετά συχνά δεν υπάρχει κάλυψη με αξονικό τομογράφο για τα επείγοντα περιστατικά γιατί ο αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο Άργους δεν λειτουργεί νυχθημερόν όλον τον χρόνο λόγω και εκεί υποστελέχωσης.

-Ο αναπληρωτής διοικητής καθημερινά καταρτίζει εν είδει «εντέλλεσθε» το πρόγραμμα εφημεριών της ημέρας χωρίς την τήρηση καμίας νόμιμης διαδικασίας (κατάρτιση του προγράμματος πριν την έναρξη του αντίστοιχου μήνα κλπ).

-Από αυτές τις εφημερίες που οι γιατροί πραγματοποιούν αναγκαστικά με τα καθημερινά προγράμματα - «εντέλλεσθε» του αναπληρωτή διοικητή συχνά περικόπτονται τα δεδουλευμένα τους επίσης με παράνομο τρόπο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις εφημερίες Μαΐου 2018.

-Ιδιαίτερα απαξιωτική είναι η συμπεριφορά του αναπληρωτή διοικητή ενάντια στους γιατρούς της Χειρουργικής κλινικής δημιουργώντας την εντύπωση πως οι αρμόδιοι θέλουν να τους εξαναγκάσουν σε παραίτηση γιατί ο στόχος είναι να κλείσει η κλινική χωρίς η κυβέρνηση να αναλάβει το σχετικό πολιτικό κόστος.

Απαιτούμε:

-Την άμεση παρέμβαση της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για την απαξιωτική αντιδεοντολογική συμπεριφορά του αν. διοικητή.

-Την στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς ΕΣΥ.

-Την τήρηση της δεοντολογίας όσον αφορά την κατάρτιση και την αποπληρωμή των προγραμμάτων εφημεριών. Να αποκατασταθούν άμεσα οι περικοπές στα δεδουλευμένα των εφημεριών. Να σταματήσει η εξαναγκαστική υπερεφημέρευση με καθημερινά προγράμματα – «εντέλλεσθε».

-Την οριστική λύση με μόνιμες προσλήψεις, επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και σοβαρό (επιτέλους) σχεδιασμό για την λύση των οξυμμένων προβλημάτων και των δύο νοσοκομείων (Άργους και Ναυπλίου).
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ